Teknoloji

Apple 2018’de AirPods satışlarını ikiye katlayabilir

apple airpods

apple airpodsApple AirPods kulaklıklar geçtiğimiz yılın aralık ayında satışa sunulmuştu. KGI Securities tarafından yayınlanan yeni bir rapor, AirPods satışlarının 2018’de ciddi ölçüde artabileceğini gösteriyor. Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, AirPods satışlarının 2018’de ikiye katlanacağını iddia etti. Bu da şirketin 26 ila 28 milyon AirPods satabileceği anlamına geliyor.

1 yıldır piyasada olan AirPods’un tedariğinde uzun süre boyunca sıkıntı yaşanmıştı. Ürün için Apple’ın çevrimiçi mağazasında verilen tahmini teslim süresi çok kısa bir zaman önce 1-3 gün aralığına inmişti.

KGI Securities tarafından hazırlanan raporda AirPods’tan “Apple’ın aksesuar kategorisindeki en önemli ürünü” olarak bahsediliyor. iOS işletim sistemli cihazlarla sorunsuz biçimde eşleştirilebilen, uzun bir pil ömrü sunan ve rahatlıkla taşınabilen AirPods, Cupertino merkezli şirketin “gerçek anlamda kablosuz dünya” vizyonunun bir özelliği olarak tanımlanıyor.

Şirket, AirPods’u reklamlarda kullanmaktan da çekinmiyor. AirPods için hazırlanan en son reklam kısa süre önce gösterilmeye başlamıştı.

Apple AirPods üretiminde kapasiteyi yeni bir üretim ortağıyla artırabilir

Ming-Chi Kuo, Cupertino merkezli şirketin AirPods’un teslim süresini kısaltmak için yeni bir üretim ortağıyla da çalışmaya başlayabileceğini belirtiyor. Söz konusu üretim ortakları arasında Luxshare’in adı öne çıkıyor. Apple AirPods üretimi hâlâ sadece Inventec tarafından gerçekleştiriliyor. Apple yakın zamanda AirPods için kablosuz şarj destekli bir kutuyu piyasaya sürecek. Söz konusu kutu, Apple’ın AirPower adını taşıyan kablosuz şarj ünitesiyle şarj edilebilecek.

İLGİLİ HABERLER