Eğlence

Game of Thrones’ta şimdiye kadar görülen tüm ölüm sahneleri bir arada – Video

Game of Thrones için “Dünyanın en popüler dizisi” nitelemesini kullanmak yanlış olmayacaktır. Dizinin ikinci sezonunda Arya Stark’ın Tywin Lannister’a söylediği “Herkes öldürülebilir” cümlesi de dizinin ruhunu mükemmel biçimde tanımlıyor. Geride kalan altı sezon boyunca diziyi izleyenler, krallardan köylülere pek çok karakterin ölümüne tanıklık etti.

Leon Andrew Razon Compilations isimli YouTube kanalı, Game of Thrones izleyicilerinin bugüne kadar ekranda gördüğü tüm ölüm sahnelerini bir araya getirdi. Video, ölüm sahnelerini bir araya getirirken dizide bugüne kadar öldürülen toplam karakter sayısı için de bir tahminde bulunuyor.

Büyük savaşlar ve şehir kuşatmaları da dahil edilince dizide ölen karakter sayısının 150 bin 966’ya ulaştığı tahmin ediliyor. Bu rakamın bir dizi için “saçmalık derecesinde yüksek” olduğu bir gerçek. Ancak videoyu hazırlayan ekibin kuş, at, koyun ve kurt ölümlerini de hesaba kattığını belirtmek gerekiyor.

Bazıları oldukça kanlı olan ölüm sahnelerini kesintisiz biçimde art arda izlemenin sağlam sinirler gerektirdiği söylenebilir. Buna ek olarak, video ölümü üzüntüyle karşılanan bazı karakterleri hatırlattığı için de hüzünlü bir yön taşıyor.

Game of Thrones 16 Temmuzda hayranlarına yeniden merhaba diyecek

Popüler dizi yedinci sezon bölümleriyle 16 Temmuzda yeniden hayranlarının karşısına çıkacak. Yedinci sezon sadece yedi bölüm uzunluğunda olacak. Dizinin sezon finali ise 81 dakika sürecek. Bu süre, Game of Thrones tarihi için bir rekor niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER