Teknoloji

Microsoft Office Windows Mağaza’daki yerini aldı

microsoft officeMicrosoft Office sonunda ön izleme Windows Mağaza’daki yerini aldı. Windows 10 S işletim sistemini taşıyan Surface Laptop’u piyasaya süren Microsoft; Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access ve Publisher uygulamalarına çevrim içi mağazası üzerinden ulaşmayı mümkün hâle getirdi. Microsoft daha önce de Office’i Windows Mağaza’da listelemişti. Ancak şirket ilk defa Office uygulamalarının Windows Mağaza üzerinden indirilmesine ve güncellenmesine izin veriyor.

Office uygulamalarının Windows Mağaza’ya eklenmesi, Microsoft’un geliştiricileri masaüstü uygulamalarını mağazaya taşımaya ikna konusundaki girişimlerinin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

Geliştiricileri Windows 8 için evrensel uygulama hazırlamak için ikna edemeyen Microsoft, “Asırlık Masaüstü Köprüsü” adını verdiği aracıyla geleneksel uygulamaların mağazaya taşınmasına yardımcı olmak istiyor. Surface Laptop veya Windows 10 S işletim sistemli diğer bilgisayarları kullananlar, Office uygulamalarına sadece bu yolla erişebilecek.

Microsoft Office Windows Mağaza’ya bazı kısıtlamalarla geliyor

Microsoft hazırladığı destek sayfasında Office uygulamalarının Windows Mağaza’ya gelişinde bazı kısıtlamaların bulunduğunu belirtiyor. Buna göre, kullanıcılar uygulamaların sadece 32-bit versiyonlarını indirebilecek. Ayrıca COM eklentileri de desteklenmeyecek.

OneNote’u Windows Mağaza’ya getirmeyen Microsoft, mevcut evrensel uygulamanın indirilmesine izin veriyor. Windows 10 S kullanıcıları, Office’in Windows Mağaza’ya yerleşme sürecinde uygulamaların mobil versiyonlarından yararlanmaya devam edebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER