EğlenceTeknoloji

Fortnite oyuncuları artık oyunda polis arabası görmeyecek

sony Fortnite için yeni Savaş Bileti hazırlığı

Epic Games, bazı zorlu kültürel sularda bir kazaya uğramadan yol almaya çalışıyor. Oyuncuların verdiği bilgiye göre, Fortnite için yayımlanan son güncellemeyle birlikte tüm polis arabaları oyundan çıkarıldı.

The Wall Street Journal’ın haberinde, Epic Games’in bunu polis şiddetini protesto amacıyla başlayan “Black Lives Matter” (Siyah Hayatlar Önemlidir) hareketi çerçevesinde gerçekleştirdiği belirtildi. Haberde şirketin “politik bir duruş” göstermeye çalışmadığının altı çizilirken; oyuncuların içinde bulunduğu durumlara karşı hassasiyet sergilendiği ifade edildi.

Epic Games cephesinden şu an için konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil.

Black Lives Matter hareketinin oyun dünyasından belirgin bir destek gördüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Call of Duty: Modern Warfare harekete oyunda gösterilen bir mesajla destek verirken; Rockstar Games daha radikal bir yol seçmiş ve GTA Online ile Red Dead Online’a erişimi geçici bir süre için durdurmuştu.

Epic Games ise Fortnite için daha ılımlı bir yaklaşım seçmişe benziyor. Mevcut öfkeyi siyasal bir çıkarımda bulunmadan kabul eden şirket, daha önce de oyunculara siyasi ifadeleri nedeniyle ceza verilmeyeceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER