EğlenceTeknoloji

Rockstar Games’ten George Floyd için saygı duruşu eylemi

rockstar games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rockstar Games, dün Türkiye saatiyle 21:00 ve 23:00 arasında popüler oyunları Grand Theft Auto Online ve Red Dead Online’a erişimi kapattı. Şirket, bu dikkat çekici eylemi ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd’un “mirasını onurlandırmak” amacıyla gerçekleştirdi.

Floyd’un 25 Mayıs’ta öldürülmesinin ardından ABD’de başlayan ırkçılık ve polis şiddeti protestolar dünyanın pek çok ülkesine yayılmıştı. Görevden atılan dört polis, Floyd’un ölümüne neden olmakla suçlanıyor.

Rockstar açıklamasında “Black Lives Matter” hareketine olan desteğini belirtti. Şirket, oyuncularına da “Amerika’nın ırksal adaletsizliğinin kurbanlarını ailelerini, sahibi siyah olan işletmeleri, sokaklarda yürüyenleri destekleyerek gösterin” şeklinde bir çağrıda bulundu. Rockstar, bazı insan hakları ve yardım kuruluşlarını önermeyi de ihmal etmedi.

Rockstar’ın erişimini geçici olarak durdurduğu iki oyun da geniş kitleler tarafından oynanıyor. Çıkışının üzerinden neredeyse yedi yıl geçen GTA Online, hâlâ en popüler multiplayer oyunlar arasında bulunuyor. Oyun sadece Steam üzerinden 160 bin eş zamanlı oyuncuya ulaşıyor.

Rockstar Games, Black Lives Matter hareketine saygı duruşunda bulunan tek oyun şirketi değil. Sony, Activision ve Epic Games gibi şirketler de yaşanan olaylar nedeniyle etkinliklerini veya duyurularını ertelemişti. Tüm şirketler, hâlihazırda daha önemli seslerin duyulmasının gerektiğinin altını çizmişti.

İLGİLİ HABERLER