EğlenceTeknoloji

Call of Duty’den Siyah Hayatlar Önemlidir hareketine destek mesajı

call of duty

Call of Duty: Modern Warfare’i açan oyuncular, Black Lives Matter (Siyah Hayatlar Önemlidir) hareketine destek mesajıyla karşılanıyor. Oyunun geliştiricisi Infinity Ward tarafından yayımlanan mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Toplumumuz acı içinde. Toplum deneyimlerimizin sistemsel eşitsizlikleri yine sahnenin merkezinde. Call of Duty ve Infinity Ward olarak eşitlik ve toplumsal kapsayıcılıktan yanayız. Irkçılığın ve Siyah toplumunun yaşadığı adaletsizliğin karşısındayız. Değişim gerçekleşenen ve Siyah Hayatlar’ın önemi anlaşılıncaya kadar asla olmayı istediğimiz toplum olamayız.”

Söz konusu mesaj ilk olarak PlayStation 4’lerde görülürken, şimdiye kadar mesajların PC’lerde görülmesiyle ilgili bir doğrulama yapılmadı. Oyun başlatıldığında veya oyun modları arasında geçiş yapılırken görülen bu mesaj, Call of Duty’nin tüm kitlesine ulaşıyor.

Infinity Ward’un ırkçılıkla mücadeleye destek amacıyla yapmayı planladıkları bununla sınırlı değil. Modern Warfare’in dördüncü sezonunun çıkışı, George Floyd’un öldürülmesi ve ardından ABD genelinde başlayan protestolar nedeniyle ertelenmişti.

Infinity Ward, oyunlarda görülebilecek ırkçı içeriklerin takibi ve tespiti konusunda daha önce söz vermişti. Oyun içi raporlama sisteminin güçlendirilmesi ve sürekli tacizde bulunanların cezalandırılması da verilen sözler arasındaydı.

Call of Duty için yeni içerik filtrelerini devreye sokan şirket, isim değişikliklerine de bazı sınırlamalar getirmişti. Irkçı oyuncuların daha kolay şikayet edilmesine yönelik değişiklikler de değerlendirilmeye alınmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER