EğlenceTeknoloji

Call of Duty oyunlarının yeni sezonlarının başlangıcı ertelendi

Call of Duty

ABD’de yaşanan olaylar, teknoloji şirketlerinin planlarını da değiştirmiş durumda. Sony’nin PS5 etkinliğini ertelemesinin ardından Activision da Call of Duty oyunlarının yeni sezonlarının başlangıcını erteledi. Modern Warfare, Warzone ve Mobile’ın yeni sezonlarının başlangıcı, ABD’de yaşanan olaylar nedeniyle ileriye atıldı. Ertelemenin süresi hakkında henüz bilgi verilmiş değil.

ABD’nin her yerinde yaşanan protestolar ve bu protestolara polisin şiddetle karşılık vermesi, hem ABD’de hem de dünya genelinde gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Oyun markaları, bu yoğun gündem içinde ticari bir perspektiften yeni duyurular yapmanın doğru olmadığına inanıyor gibi görünüyor.

Normal şartlar altında Warzone ve Modern Warfare’in ortak dördüncü sezonları, 3 Haziran itibarıyla başlayacaktı. Bu yeni sezonla birlikte Captain Price ve başka yenilikler oyuncuların karşısına çıkacak. Mobile’ın yeni bir radyoaktif ajan etrafında kurgulanan yedinci sezonu ise 5 Haziran itibarıyla oyuncularla buluşacaktı.

Call of Duty’nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda ertelemelerin süresi hakkında bilgi verilmezken; şimdi adalet, eşitlik ve hem görülmesi hem de duyulması gereken değişim hakkında konuşmanın önemi vurgulandı.

https://twitter.com/CallofDuty/status/1267626497902174208

Yine de, Call of Duty oyuncuları için hâlâ bazı yeni içerikler mevcut. Warzone için İkili oyun modunu sunan Activision, COD: Mobile oyuncularına da Tunus isimli yeni bir harita getiriyor. Söz konusu harita, oyun içinde farklı modlarda kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER