EğlenceTeknoloji

Sony daha önce düzenleyeceğini açıkladığı PS5 etkinliğini erteledi

PlayStation 5 oyunları için 4 Haziran'da etkinlik düzenlen

Sony, 4 Haziran günü gerçekleştirmeyi planladığı PlayStation 5 etkinliğini ABD’de devam etmekte olan protesto gösterileri nedeniyle erteledi. Akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Sony, “Dünya çapındaki oyuncuların PS5 oyunlarını görmek için heyecanlı olduklarını anlasak da, şu anda kutlama zamanı olduğunu düşünmüyoruz.” dedi. “Şimdilik geri çekilmek ve daha önemli seslerin duyulmasına izin vermek istiyoruz.”

Sony bu kararı, George Floyd’un geçen hafta ABD’nin Minnesota şehrinde öldürülmesine bir tepki olarak aldı. Gerçekleşen bu olayın ardından ABD’de ve dünyanın dört bir yanında protesto gösterileri düzenleniyor. Sony, geçen hafta sonuna girilirken yaptığı duyuruda önümüzdeki perşembe günü PS5 oyunlarını göstereceği bir saatlik etkinlik düzenleyeceğini ilan etmişti. Bu etkinlikte insanlara yıl sonu satışa çıkacak PlayStation 5’te oynanabilecek bazı oyunlar gösterilecekti.

ABD’nin önde gelen şehirlerine yayılan protestolar, geçen hafta Floyd’un ölümünün ardından başlamıştı. Geride kalan hafta sonu protestoların ve olayların şiddeti önemli ölçüde arttı.

Sony’nin kararı EA’nın bugün düzenlenmeyi planladığı Madden NFL 21 etkinliğinin ertelenmesini takip etti. Google da hafta sonu Android 11 beta duyurusunu ertelemişti. Sony, PS5 etkinliği için henüz yeni bir tarih açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER