Eğlence

Fortnite 7.1 güncellemesi oyunculara Sonsuzluk Kılıcı’nı getiriyor

fortnite 7.1

Hâlihazırda dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Fortnite için hazırlanan en son güncelleme oyuncularla buluşmaya başladı. Fortnite 7.1 güncellemesiyle sunulan yenilikler arasında göze ilk çarpan Sonsuzluk Kılıcı adını taşıyan yeni silah oluyor. Buna ek olarak, 13 Aralık’ta oyuncuların erişimine açılacak Kreatif Mod ile ilgili detaylar da yapımcı Epic Games tarafından paylaşıldı.

Fortnite’ın kısa süre önce başlayan 7. sezonunda kış teması işleniyor. Karla kaplı oyun haritası yeni alanlarla genişletilirken, 7.1 güncellemesiyle bu yeni alanlardan biri olan Donmuş Doruk’ta yeni bir silah ortaya çıkıyor. Sonsuzluk Kılıcı adını taşıyan bu yeni silah, kendisini kullanana büyük güçler veriyor. Birincil saldırısıyla oyunculara 75 hasar veren bu kılıç, yapıları da tek darbede yıkabiliyor. Kılıcın ikincil saldırısı ise oyuncunun sıçrayarak uzun mesafeler kat etmesini ve indiği yerdeki oyuncuları savurup onlara 25 hasar vermesini sağlıyor.

Sonsuzluk Kılıcı her maçta sadece bir kez ortaya çıkıyor. Kılıcı kaidesinden çıkaran oyuncunun sağlığı ve kalkanı anında doluyor. Buna ek olarak, kılıcı elinde bulunduran herkesin azami canı ve kalkanı 200’e çıkıyor. u durumdayken hasar alan oyuncuların canı ve kalkanı tekrar dolana kadar saniyede 1 birim artıyor. Kılıcı taşıyan oyuncular bir başka oyuncuyu avladıklarında 50 can kazanıyor. Kılıç sahibine yüzde 130’luk bir hareket hızı da sağlanıyor.

Fortnite 7.1 güncellemesiyle birlikte oyunun yeni özelliklerinden biri olan Kreatif Mod’da da çeşitli yenilikler ve iyileştirmeler yapılıyor. Kreatif Mod’un dört adasının yanına eklenen Sergi Alanı adındaki beşinci ada, oyuncuların oluşturdukları haritaların diğer oyunculara sergilenmesine imkan tanıyor. Ayrıca oyunun geliştiricileri, kullanıcılar tarafından oluşturulan haritaların oyun topluluğuna tanıtılması için tasarladıkları sistemi de 7.1 ile oyuna ekliyor. Oyuncuların Kreatif Mod’da hazırladıkları haritaları Ada Kodları adını taşıyan sistemle diğer oyuncularla paylaşmaları mümkün hâle gelirken, Kreatif Mod’da bir yarığa girerken yönergeleri izleyip ilgili kodu giren oyuncular, o kodun ait olduğu adayı ziyaret edebiliyor. Kreatif Mod, 13 Aralık itibarıyla tüm Fortnite oyuncularına açılacak.

İLGİLİ HABERLER