Ulaşım

Ford ile CEO’su Mark Fields’ın yolları ayrılabilir

ford ceo mark fieldsFord’un Mark Fields’ı CEO’luk görevinden alacağı ve yerine sürücüsüz otomobil çalışmalarının başındaki isim olan Jim Hackett’i getireceği söyleniyor. 2017’de otomobil satışlarında yüzde 25’lik düşüş yaşayan şirket, 1400 çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Bu sayıya yenilerin de eklenebileceği belirtilmişti. The New York Times’ın haberine göre, Ford CEO Mark Fields ile yolların ayrıldığını bugün içinde açıklayabilir.

Ford’un hissedarlarını harekete geçiren tek faktörün satışlardaki düşüş olmadığı belirtiliyor. Şirketin pazar payındaki, kazancındaki ve hisse fiyatındaki gerileme de Fields’ın sonunu hazırlayan faktörler arasında değerlendiriliyor. Fields’ın göreve geldiği günden bu yana Ford hisselerindeki değer kaybı yüzde 40’ı buldu. Şirketin günümüzde otomotiv sektörü için hayati önem taşıyan teknolojik gelişim alanlarında da rakiplerinin gerisinde kalması da, kan değişikliği ihtiyacını doğuran nedenler içinde gösterilebilir.

Örneğin, Ford’un önünde uzun menzilli elektrikli aracını piyasaya sürmesi için hâlâ üç yıl bulunuyor. GM ise ABD pazarında uzun süredir Chevrolet Bolt ile elektrikli otomobil seçeneği sunuyor. Buna ek olarak, Ford sürücüsüz otomobil teknolojisi konusunda da rakiplerini arkadan takip ediyor. Şirket, bu alana odaklanan mobilite birimini geçtiğimiz yıl faaliyete geçirmişti.

Ford CEO Mark Fields ile yollarını ayırmak dışında görev değişiklikleri de duyurabilir

Ford’un üst düzey yönetiminde başka görev değişiklikleri gerçekleştirmesi de muhtemel görünüyor. Joseph H. Hinrichs’in küresel operasyonlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevine getirilmesi bekleniyor. CEO’luğa atanacağı söylenen Jim Hackett’in görevini ise şirketin teknik operasyonlar şefi Marcy Klevorn’un alacağı söyleniyor. CEO’luğa sürücüsüz otomobiller ekibinin başındaki ismin getirilmesi, Ford’un önümüzdeki dönemdeki odak noktası hakkında somut bir işaret veriyor.

İLGİLİ HABERLER