Teknoloji

Facebook’tan canlı etkinlikler için interaktif deneyim uygulaması

facebook venue
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un Yeni Ürün Deneyi (NPE) ekibi şu sıralar oldukça yoğun bir mesai içinde. Ekip şimdi de Venue adını taşıyan yeni bir uygulamanın duyurusunu yaptı. Facebook Venue ile canlı etkinliklerde interaktif bir “ikinci ekran” deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Öncelikle uygulamanın etkinliklerin canlı yayını için hazırlanmadığını vurgulamakta fayda var. Venue’de o sırada devam eden ve başka mecralarda izlenen canlı etkinliklerle ilgili olarak uzman görüşlerini bulmak mümkün olacak. Bu uzman bir gazeteci, eski bir sporcu veya bir analist olabilecek.

Uygulamada yorumcular takip edilen ana etkinlikte önemli bir olay olduğunda kullanıcıları bundan bir sesli uyarıyla haberdar edebilecek. Buna ek olarak, etkinliklerin ev sahibi olarak belirlenen bu uzmanlar; interaktif sorular, anketler ve kısa sohbetlerle takipçilerin nabzını tutabilecek.

Facebook Venue’de sunulacak deneyimin bir maç sırasında spor yorumcuları tarafından atılan tweetleri gerçek zamanlı şekilde takip etmeye yakın olduğu söylenebilir. NPE ekibinden yapılan açıklamada, Venue sayesinde izleyicilerin herkesin reaksiyon verdiği anı aramadan bulabileceği belirtildi.

Venue, NPE ekibinin bu hafta duyurduğu üçüncü uygulama. Tıpkı CatchUp ve Collab gibi, Venue de koronavirüs salgını sırasında evlerinde kalan insanları yakınlaştırmayı amaçlıyor.

Facebook Venue için ABD’nin popüler motor sporları organizasyonu NASCAR ile işbirliği yapıyor. ABD’de koronavirüs döneminde başlayacak ilk önemli organizasyonlardan biri olan NASCAR’da tekerlekler önümüzdeki pazar günü dönecek. Venue üzerinde yarış için gerçekleştirilecek etkinliğin ev sahipliğini “nascarcasm” rumuzlu sosyal medya fenomeni yapacak.

İLGİLİ HABERLER