Eğlence

Facebook Collab ile ortak müzik yapma imkanı sunuyor

Facebook Collab ile ortak müzik yapma imkanı sunuyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook deneysel uygulamalara yabancı olmasa da, Collab şirketin bugüne kadarki en yaratıcı çözümlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Şirketin Yeni Ürün Deneyi (NPE) ekibinin elinden çıkan Collab, iki farklı orijinal müzik kaydını birleştirerek ortaya daha profesyonel bir düzenleme koyuyor. Uygulamada kullanıcılar başkaları tarafından oluşturulan videoları da eşleştirip karıştırabiliyor.

Kullanıcılar Collab’de üç farklı videoyu eş zamanlı şekilde oynatarak orijinal bir şarkı oluşturabiliyor. Videolar arayüz içinde kaydırma hareketleri yaparak bulunabiliyor. Başkası tarafından oluşturulan bir şarkı üzerinde “remiks” çalışması gerçekleştirmek ise mümkün değil.

Collab kullanıcıları kendi çalışmalarını tamamlayıp yükledikten sonra, diğer kullanıcılar bu çalışmaya bölümler ekleyebiliyor. Parçaya yapılan her katkının kaydı uygulama tarafından otomatik olarak tutuluyor. Kullanıcılar eserlerini Facebook’ta, Instagram’da veya diğer sosyal medya platformlarında paylaşabiliyor.

Facebook kısa süre önce CatchUp adını taşıyan başka bir deneysel uygulamayı da duyurmuştu. Tıpkı CatchUp gibi, Collab’in de geliştirme sürecinin koronavirüs salgınıyla birlikte hızlandırıldığı belirtildi. Sosyal ağ, uygulamanın sunduğu deneyimde düzeltilmesi gereken bazı noktaların ve iyileştirilmesi gereken bazı hataların olabileceği uyarısında da bulundu.

Facebook Collab uygulamasını şu an için sadece ABD ve Kanada’daki iOS cihaz sahipleriyle buluşturuyor. Buna ek olarak, uygulamaya erişim için davetiye sahibi olmak da gerekiyor. Collab’in Android sürümü ve diğer ülkelerdeki çıkışı konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Deneysel uygulamalarını kapatmaktan çekinmeyen Facebook’un Collab için de aynı yolu izleyebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER