Teknoloji

Facebook’tan yeni bir iletişim uygulaması daha

facebook catchup

Facebook, Ar-Ge ekibinin imzasını taşıyan en yeni deneysel uygulama olan CatchUp gözler önüne çıktı. CatchUp sayesinde ikiden fazla kişinin katıldığı sesli görüşmeler yapmak mümkün oluyor. Kullanıcıları ortak bir sohbet zamanı bulma zahmetinden kurtarmayı amaçlayan uygulama ile aynı anda 8 kişi konuşabiliyor. CatchUp’ta kullanıcılar durumlarında konuşmaya uygun olduklarını belirtebiliyor.

Aile veya arkadaşlarla grup oluşturmaya izin veren uygulama, böylelikle herkes uygun olduğunda tek dokunuşla bir görüşme başlatmayı sağlıyor. Telefonun kişi listesiyle çalışan CatchUp’ı kullanmak için bir Facebook hesabına sahip olmak gerekmiyor. CatchUp’ın gizlilik ayarları üzerinden kimlerin sizle aynı konuşmalara katılabileceği de belirlenebiliyor.

Facebook’tan TechCrunch sitesine yapılan açıklamada, CatchUp için çalışmaların koronavirüs salgınından önce başladığı; ancak salgının patlak vermesiyle birlikte Facebook’un Ar-Ge ekibi olan Yeni Ürün Deneyi (NPE) takımının çalışmalarını hızlandırdığı ifade edildi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz hafta şirket çalışanlarının büyük kısmının sürekli olarak evden çalışmaya izin vermeyi planladıklarını dile getirmişti. Bu hedef doğrultusunda daha fazla uzaktan çalışma aracı geliştireceğini açıklayan şirket, kısa süre içinde CatchUp’ı duyurarak bu konudaki ciddiyetini de göstermiş oldu.

Facebook CatchUp uygulamasına şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılar erişebiliyor. Uygulama hem iOS hem de Android‘de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER