Teknoloji

Facebook Home’a favori uygulamalar için yeni bir tepsi ekledi

Facebook Android için sunduğu alternatif arayüzü Home’un uygulama başlatma ekranına yeni bir özellik ekledi. Arayüzün yeni elemanı olan ve favori uygulamaların yerleştirildiği tepsi sayesinde kullanıcının sık kullandığı uygulamaların bir kısmının ekranda kalması sağlanıyor. Geçtiğimiz ay içinde dışarıya sızan bu özellikten Home’u kullanan ve Facebook Android uygulamasının son güncellemesini indirenler faydalanabilecek.

facebook-home-nexus-7-150413 (580 x 387)

Facebook ilk etapta bazı Android telefonlarda kullanılabilen Home’a düzenli olarak çeşitli güncellemeler yapacağının sözünü daha önceden vermişti. Bu yeni özellik Home’un ana ekranını etkilemiyor. Favoriler tepsisinde tüm uygulamalar gösterilse de, sık kullanılan bazı uygulamalar ekranın alt kısmına sabit kalacak bir biçimde yerleştirilebiliyor. Böylelikle kullanıcıların sık kullandıkları uygulamaları ikonlar topluluğu içinde aramasına gerek kalmıyor. Bu durum daha çok sosyal deneyime odaklanan Facebook Home’un ana çıkış noktasından verdiği bir taviz olarak nitelendirilebilir. Facebook’un Sohbet Baloncuklarını kullanarak favori kişilere daha hızlı erişmeyi sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığı söylense de, bu konuda şirketten herhangi bir açıklama gelmedi.

Home’da gerçekleştirien değişiklikler dışında Facebook Android uygulaması güncellemeyle tek mesajda birden fazla fotoğraf gönderme yeteneğine sahip oldu. Home için güncelleme çalışmalarını sürdüren Facebook’un klasör ve görsel bileşen desteği üzerinde çalıştığı belirtildi.

İlgili >> Facebook (Google Play)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER