Teknoloji

Microsoft Xbox One’ın kullanılmış oyun politikasını detaylandırdı

Microsoft’un geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Xbox One’ı tanıttığı resmi etkinliğin hemen ardından, gelecek hafta pazartesi günü başlayacak E3 oyun fuarında bu yeni oyun konsoluyla ilgili daha fazla detayın açıklanması bekleniyor. Redmon şirketi bundan önce bir ön bilgilendirme yaptı, neleri beklememiz gerektiğine dair ipuçlarını paylaştı.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Web sitesi üzerinde yayınladığı bir dizi blog yazısında Microsoft, oyunların ticaretinin bizzat oyunu satın alan kişiler tarafından yapılması noktasında son kararı oyun geliştiricilerine bırakacağını kaydetti. Xbox One’dan önceki oyun konsollarında oyuncular herhangi bir oyunu değiş tokuş etme, satma veya değiştirme fırsatına sahipti. Xbox One’ın yüklenen oyunlarla ilgili çalışma yöntemi Microsoft’un aynı politikayı izleyemeyeceğini gösteriyor.

Oyunları arkadaşlarınıza hediye etmek veya satmak isterseniz, öncelikle arkadaşlarınızın en az 30 gün önce Xbox Live’a katılmış olmaları gerekiyor. Buna ek olarak satın alınan her bir oyun sadece bir kez hediye edilebilecek; böylelikle bir kez satın alınan oyunun sabit diske yüklendikten sonra sonsuz sayıda dağıtımının önüne geçilmiş olacak.

Dağıtım konusunda getirilen bu yeni koşulları garanti altına almak isteyen Microsoft konsolun internete bağlı olmasını zorunlu kılacak. Ancak bu zorunluluk sürekli nitelik taşımıyor. Microsoft, konsolun her 24 saatte bir internet bağlantısını test edeceğini ve bağlantı bulduğu takdirde oyunların Microsoft’un istediği gibi yüklenip yüklenmediğini doğrulayacağını kaydetti. Tabii, bu sırada yeni yazılım güncellemesinin olup olmadığı da test edilmiş olacak.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER