Teknoloji

Facebook Pinterest’ten etkilenen deneysel uygulamasının fişini çekiyor

facebook hobbi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, farklı hobileri olan ve yeni şeyler denemeyi seven kişiler için geliştirdiği Hobbi isimli deneysel uygulamasının fişini çekiyor. TechCrunch’ın haberine göre; sosyal ağ, uygulamanın kullanıcılarını bir bildirimle durumdan haberdar etti ve uygulamanın 10 Temmuz 2020 itibarıyla kapatılacağını açıkladı. Kullanıcılar bu tarihe kadar uygulamadaki verilerini çekebilecek.

Hobbi’nin altında Facebook’un Yeni Ürün Deneyi (NPE) ekibinin imzası bulunuyor. Söz konusu ekip, şirketin mevcut platformlarının dışında yeni deneyimlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor.

Hobbi, geçtiğimiz şubat ayında iOS için yayınlanmıştı. Sensor Tower’ın verilerine göre, uygulama sadece 7 bin defa indirildi. Pinterest’e benzer bir platform sunan Hobbi’nin hedef kitlesinde yemek yapmaya, pastacılığa, dekorasyona, spora, el işlerine ve bizzat bir şeyler üretmeye meraklı kişiler bulunuyordu.

TechCrunch’ın da belirttiği gibi; Hobbi, gelişigüzel resimlerin yerleştirildiği sanal bir pano olarak tasarlanmamıştı. Facebook uygulamayla kullanıcılara projelerinin süreçlerini fotoğraflarla belgeleme imkanını sunmuştu. Hobbi’nin hiçbir zaman geniş ölçekli şekilde dağıtıma çıkmadığını belirtmekte fayda var.

Facebook, Hobbi dışında bir deneysel uygulamanın daha fişini çekti. Şirket, mayıs ayında duyurduğu Venue uygulamasını da sonlandıracağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER