Teknoloji

Facebook Hobbi ile Pinterest’in sahasına giriyor

facebook hobbi

Facebook, Hobbi adını taşıyan yeni uygulamasını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Bir fotoğraf paylaşımı uygulaması olarak nitelenen Hobbi; yemek, dekorasyon, fitness ve el sanatları gibi işlerde “kreatif süreci yakalamak ve organize etmek için bir araç” olarak tanımlanıyor. Hobbi, işlevsel bakımdan akıllara Pinterest’i getiriyor.

Hobi meraklılarını hedefleyen Hobbi’de kullanıcılar proje fotoğraflarını koleksiyonlarda toplayabiliyor. Böylelikle projenin zaman içindeki ilerlemesini daha yakından takip etmek mümkün hâle geliyor. Sosyal bir paylaşım bileşeni olmasa da, Hobbi ile projelerin bitişinden sonra video oluşturmak da mümkün.

Hobbi’nin altında Facebook’un Yeni Ürün Deney (NPE) takımının imzası bulunuyor. Geçtiğimiz yaz kurulan bu birim, Facebook’un ana markalarının dışında kalan uygulamalar geliştirmek için çalışıyor. NPE’nin şimdiye kadar çıkardığı Whale, Bump ve Aux gibi uygulamalar henüz kayda değer bir başarı gösterebilmiş değil.

Hobbi Facebook markasının içinde nasıl konumlandırılacak?

Hobbi ilk etapta birkaç ülkede iOS kullanıcılarıyla buluşmaya başlamış durumda. Bu ülkeler arasında ABD, Belçika, İspanya, Kolombiya ve Ukrayna bulunuyor. Uygulama, iOS 11 ve üstü sürümlerin bulunduğu cihazlara yüklenebiliyor.

Hobbi’nin Facebook’un genel markasının içinde nasıl konumlandırılacağı bilinmiyor. Ancak şirket NPE tarafından çıkarılacak uygulamalarda “pek çok hayal kırıklığı” beklediğini ve çıkarılan uygulamaların kapatılmasının da muhtemel olduğunu belirtmişti. Dolayısıyla Facebook’un başarıdan ziyade deneyime odaklandığı söylenebilir

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER