Teknoloji

Facebook’tan deneysel bir uygulama daha

facebook whale

Facebook, Whale adını verdiği caps oluşturma uygulamasını kısa süre önce sessiz sedasız yayınladı. The Information’ın haberine göre, iOS platformu için hazırlanan Whale şimdilik sadece Kanada App Store’da mevcut.

Uygulamanın bu mağazadaki sayfasında Whale ile kullanıcıların kendi fotoğraflarını veya resimlerini stok fotoğraf kütüphanesinden yararlanarak düzenleyebileceği belirtiliyor. Whale ile oluşturulan içerikler, Instagram veya Messenger gibi platformlarda da paylaşılabiliyor.

Whale’in altında Facebook’un Yeni Ürün Deneyi (NPE) ekibinin imzası bulunuyor. Söz konusu ekip, bu yılın başlarında Facebook için deneysel sosyal medya uygulamaları geliştirmesi amacıyla kurulmuştu. Şirket, bu ekip tarafından geliştirilecek uygulamalar için farklı bir marka isminin kullanılmasının nedenini ise bu uygulamaların beklentiler altında ezilmesini engellemek olarak açıklamıştı.

NPE’den çıkan tek uygulama Whale değil. Ekibin geliştirdiği Bump ve Aux isimli uygulamalar da Kanada App Store’da mevcut. Facebook tarafından konuyla ilgili olarak The Information’a yapılan açıklamada, bu uygulamaların şirkete insanların sevebileceği yeni özellik ve servislerin keşfinde yardımcı olduğu belirtildi.

Facebook Whale öncesinde de farklı uygulama deneyleri gerçekleştirmişti

Facebook’un yeni uygulama deneyleri yapmasının sebeplerinden birisinin de TikTok’un hızlı yükselişi olduğu söylenebilir. Sosyal medyanın en önemli içerik kaynaklarından biri hâline gelen TikTok, kullanıcı sayısını 1.5 milyara çıkarmayı başardı.

Facebook, Whale öncesinde de farklı uygulama deneyleri gerçekleştirmişti. Şirketin bir hayli uzun olan deney listesinde Moments, Notify, Lifestage, Poke, Slingshot, Tbh, Moves ve Hello gibi günümüze kadar gelmeyi başaramayan uygulamalar bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER