Teknoloji

Facebook Arkadaşlık Günü’nde arkadaşların birbirlerini övmelerini teşvik ediyor

facebook arkadaslik gunuMark Zuckerberg, Facebook’u bundan tam 14 yıl önce 4 Şubat 2014’te Harvard Üniversitesi’ndeki yurt odasında kurmuştu. Sosyal paylaşım sitesi, kuruluş yıldönümünü “Arkadaşlık Günü” adıyla kutluyor. Facebook Arkadaşlık Günü kutlamaları çerçevesinde kullanıcılarına arkadaşlarını övme ve onlara “Arkadaşlık Ödülü” verme imkanı sunuyor.

Sosyal paylaşım sitesinin sunduğu övgü seçenekleri arasında “çok, çok iyimser”, “daima bana arka çıkıyor”, “her şeyi en az bir kez dener”, “sevgi dolu”, “favori ucubem” gibi ifadeler yer alıyor.

Söz konusu özellik çerçevesinde kullanıcılar önce bir arkadaşlarını ve o arkadaşlarına ait bir fotoğraf seçiyor. Ardından sıra tanımlayıcı seçeneklerin olduğu şablonlardan biri üzerinde karar vermeye geliyor. Ardından ortaya çıkan ve animasyonlarla da süslenen görseller, seçilen arkadaşın duvarında paylaşılabiliyor. Kullanıcılar birden fazla arkadaşları için bu tarz görseller hazırlayabiliyor.

Facebook Arkadaşlık Günü için özel kamera temaları da hazırladı

Facebook Arkadaşlık Günü kutlamaları çerçevesinde Kamera özelliği içine de üç adet özel arkadaşlık temalı filtre yerleştirdi. Sosyal paylaşım sitesi, buna ek olarak dünya genelinde beş dikkat çekici arkadaşlık hikayesini anlatan kısa videolar yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER