Teknoloji

Apple iPhone X’da çağrıları cevaplamayı geciktiren sorunu inceliyor

iphone çift sim kart desteği

iphone xApple’ın göz alıcı ve yüksek değerli telefonu iPhone X piyasaya çıkalı henüz üç ay oldu. Türkiye’de fiyatı 6 bin TL’nin biraz üstünden başlayan bu telefonun satış rakamları Apple’ın beklediğinin biraz altında kalsa da, şirket onun sayesinde kasasını doldurmayı başardı. iPhone X sahipleri genel olarak telefonlarından memnun olsa da, bazı problemler dillendiriliyor. Apple’a gelen son iPhone X şikayeti ise gelen çağrılarla ilgili.

Financial Times‘ın haberine göre, bazı iPhone X kullanıcıları Apple forumlarında aynı şikayeti dillendiriyor. Kullanıcıların belirttiğine göre, bir telefon çağrısı geldiği zaman ekranın uyanmasında gecikme oluyor. Bu durum ekranda çağrı kabul etme veya reddetme tuşlarının geç görünmesine neden oluyor. Kullanıcılar, söz konusu gecikmenin 6 ila 10 saniye arasında olduğunu söylüyor. Bu durum bazı çağrıların cevapsız kalmasına neden olabiliyor.

Bir kullanıcı, konuyla ilgili paylaşımında, ara sıra bir çağrının geldiğini bile görmediğini, sadece zil sesini duyabildiğini söylüyor. Diğer zamanlarda da, dikkate değer bir gecikmenin olduğunu vurguluyor.

Kullanıcılar bu problemle karşılaştıklarında, telefonu yeniden başlatmalarının gerektiğini, bunu yapmanın bile geçici bir çözüm olduğunu dile getiriyor.

Apple konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve şikayetlere konu olan hatayla ilgilendiğini söyledi. Problemi çözecek bir yamanın ne zaman yayınlanacağını göreceğiz. Şu an için Cupertino şirketi iPhone ve iPad’leri daha kararlı ve güvenilir şekilde çalışır hâle getirmeye odaklanmış durumda. Bu uğurda iOS 12 ile birlikte çıkması planlanan bazı yeni özellikleri de rafa kaldırıyor.

Eğer iPhone X’unuz varsa, siz de benzer sorunu yaşıyor musunuz? Konuyla ilgili detaylar için Apple Destek sayfalarına göz atabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER