Eğlence

Video: Counter-Strike Android üzerinde böyle gözüküyor

Counter-Strike’ta başarılı olmak için muhteşem reflekslere ve çok iyi bir el-göz koordinasyonuna sahip olmak gerekiyor. Bu da oyunun sadece PC üzerinde büyük sayılabilecek bir monitör, klavye ve fare ile oynanmasına yol açıyor. Oyuna pek uyumlu gözükmeyen bir platformdan söz etmek gerekirse, akla gelen ilk isim ise Android oluyor.

Yine de, bu uyumsuzluk atılgan bir geliştiriciyi Counter-Strike’ı PC’den Android’e uyarlamaktan alıkoymadı. Counter-Strike 1.6 Global Offensive üstüne kurulu olan bu özel versiyonu çalıştırmak için hem oyunun orijinal kopyasına sahip olmak, hem de bazı teknik numaralar gerçekleştirmek gerekiyor. Oyunun yükleme dosyası GitHub üzerinden indirilebiliyor.

Counter-Strike Android versiyonunu hazırlayan geliştirici Alibek Omarev, oyunun Android işletim sistemli tabletler üzerinde nasıl oynandığını gösteren bir video da yayınladı. Videoda temel oyun deneyiminin tahmin edildiği kadar karışık olduğu açıkça görülüyor. Ekranın üstünü küçük dokunmatik kontrol araçları dolduruyor. Ancak söz konusu araçların tamamen kişiselleştirilebilir olduğunu belirtmek gerekiyor.

counter-strike androidOyun deneyiminin oldukça yavaş olduğu göze çarparken, Omarev’in çalışması günümüzde Android cihazların neler yapabileceğini göstermesi bakımından önem taşıyor. Oyunu gerçekten oynanabilir kılmak için Android işletim sistemli telefon veya tablete Bluetooth bir klavye veya Gamepad yüklemenin faydalı olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER