Teknoloji

Apple: Apple Watch’a Android desteği eklemek için üç yıl çalıştık

apple watch

ABD Adalet Bakanlığı, Apple aleyhinde rekabete aykırı politikaları nedeniyle dava açmıştı. Bu davanın temelinde iPhone ve etrafında kurulan ekosistem bulunurken, başka Apple ürünleri de iddiaları desteklemek için kullanılıyor. Söz konusu ürünlerden birisi de Cupertino merkezli şirketin akıllı saati Apple Watch.

ABD Adalet Bakanlığı, dava dilekçesinde Apple Watch’u Apple’a yönelttiği “tekel” suçlamasının kanıtlarından biri olarak göstermiş ve şu ifadelere yer vermişti: “Apple’ın akıllı saati yalnızca iPhone ile uyumludur. Dolayısıyla, Apple bir kullanıcıyı Apple Watch almaya yönlendirebilirse, o kullanıcının farklı türde bir akıllı telefon satın alması daha maliyetli hale gelir çünkü bunu yapmak, kullanıcının pahalı Apple Watch’unu bırakıp yeni, Android uyumlu bir akıllı saat satın almasını gerektirir.”

Apple’dan bu iddiaya yanıt olarak 9to5Mac sitesine gönderilen açıklamada, şirketin bir ara Apple Watch’a Android desteği eklemeyi değerlendirdiği ve bunun için üç yıllık bir çalışmanın yürütüldüğü belirtildi. Apple’ın açıklamasına göre, üç yılın sonunda teknik kısıtlamalar nedeniyle bunun yapılabilir olmadığına karar verilerek proje rafa kaldırıldı.

Apple Watch için Android desteği daha önce de gündeme gelmişti

Apple’ın akıllı saati için Android desteğini değerlendirdiği iddiası daha önce de gündeme taşınmıştı. Bloomberg’de Mark Gurman imzasıyla yayınlanan 2023 tarihli bir haberde Apple Watch’a Android desteğinin eklenmesinin gündemde olduğu, ancak iPhone’un değerini korumak için bundan vazgeçildiği belirtilmişti. Bu konunun önümüzdeki dönemde biraz daha konuşulması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER