Teknoloji

Avustralya drone ile kargo teslimatını test ediyor

avustralya drone testDrone’ların kurye olarak kullanılması konusunda yapılan çalışmalar, dünyanın farklı noktalarında tam gaz devam ediyor. Avustralya posta servisi Australia Post, ilaç gibi küçük ve hızlı iletilmesi önemli paketlerin teslimatı için drone sisteminin saha testlerini gerçekleştirmeye başladı.

Hali hazırda süren testler teşkilat içiyle sınırlı kalsa da, bu hamleyle birlikte testlerin gerçek alıcıları kapsayacak biçimde genişletilmesinin de önü açıldı. Avustralya posta teşkilatının drone’lar ile ilgili planlarının Amazon’unkiler gibi uzun vadeli olmadığını ve daha kısa süre içinde hayata geçebileceğini belirtmekte fayda var.

Avustralya drone girişimiyle insansız hava araçlarının kargo teslimatı amacıyla kullanılması yönünde atılan adımları daha meşru hâle getiriyor. Buna ek olarak, Avustralya’da gerçekleştirilen testler drone teknolojisinin mevcut sınırlarını görmek açısından da önem taşıyor.

Oldukça büyük bir ülke olan Avustralya’da drone ile kargo taşımanın belli bölgeler içinde yapılacak işlemlerle sınırlı kalması muhtemel gözüküyor. Özellikle kırsallardakilerin, en azından drone teknolojisi gelişene kadar, mevcut kargo iletim yöntemleriyle yetinmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER