Teknoloji

Apple Watch 3 farklı bir tasarımla gelebilir

apple watch 3Apple’ın eylül ayında yeni iPhone’lar ile birlikte başka yeni ürünleri de tanıtması bekleniyor. Apple Watch 3 adıyla anılan yeni akıllı saat de söz konusu ürünler arasında yer alıyor. Bu saatle ilgili olarak söylentiler de yavaş yavaş gündemde daha fazla yer buluyor.

Yeni Apple Watch’un yerleşik LTE bağlantısına sahip olacağı ve telefona ihtiyaç duymadan çalışabileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Şimdi de akıllı saatin seleflerinden daha farklı bir tasarıma sahip olabileceği iddia ediliyor. Apple ürünleri üzerine yaptığı tahmin ve yorumlarla tanınan analist John Gruber, yeni Apple Watch’un farklı bir tasarıma sahip olacağını öne sürdü.

Yuvarlak bir Apple Watch, pek çok kişi tarafından uzun süredir bekleniyor. Dolayısıyla Gruber’in iddiası akllara ilk olarak yuvarlak ekranlı Apple Watch 3’ü getiriyor. Ancak mevcut kare ekranın tasarımında değişikliğe gidilmesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor. Gruber’in iddiası heyecan verici olsa da, gerçekliği konusunda temkinli olmak gerekiyor.

Apple Watch 3 LTE ile fark yaratacak gibi görünüyor

Yeni Apple Watch’un fark yaratan özelliği LTE bağlantısı olacak gibi görünüyor. Bu sayede kullanıcılar saati telefona bağlamadan sosyal medyaya göz atabilecek, SMS gönderebilecek ve alabilecek. Özelliğin Apple Watch üzerinden arama yapmakta kullanılıp kullanılmayacağı konusunda ise şimdilik bir işaret verilmiş değil. Hâli hazırda aramalar iPhone’dan Apple Watch’a yönlendiriliyor ve kullanıcılar yerleşik mikrofonun yardımıyla telefon görüşmesi yapabiliyor. Apple’ın saatin LTE versiyonunun yanı sıra bağımsız bağlantı seçeneği bulunmayan bir versiyonunu da sunması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER