Eğlence

Neil Young şarkıları için büyük bir çevrim içi arşiv hazırlıyor

neil youngKanadalı müzisyen Neil Young, uzun süre boyunca çevrim içi müzik servislerine mesafeli yaklaşmıştı. Young daha sonra Xstream Music adını taşıyan bir çevrim içi müzik servisi kurarak farklı bir yaklaşım izlemeye başlamıştı. Ünlü müzisyen şimdi de tüm eserlerini büyük bir çevrim içi arşivde toplamaya hazırlanıyor. Söz konusu arşivin Xstream Music ile bağlantılı olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Young’ın 1963’ten bu yana yaptığı şarkıların yer alacağı arşiv üzerinden şarkıların playback versiyonlarına da ulaşılacağı söyleniyor. “Filing Cabinet” adını taşıyan bölümde ise video, şarkıyla ilgili anılar ve ekstra içerikler yer alacak. Bu bölüm her şarkıda özel içerikler sunacak. Kısacası Young’ın hayranları bu arşiv üzerinden özel seri albümlerdeki gibi bilgilere ulaşabilecek.

Arşiv Young’ın uzun süre boyunca tavlamaya çalıştığı yüksek ses kaliteli müzik meraklılarına da hitap edecek. Arşiv kullanıcılara müzik ekipmanlarını satın alma ve kurma konusunda da rehberlik yapacak. Young böylelikle şarkılarının “olması gerektiği gibi” tüketmek isteyenlere yardımcı olacak.

Neil Young müzisyenler için çıtayı yükseltiyor

Young arşivin ne zaman açılacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak bu çalışmanın müzisyenlerin resmi internet sitelerinden beklenenler konusunda çıtayı yükselteceğini görmek pek de zor değil. Artık pek çok sanatçı, tanıtım için sosyal medya ve YouTube üzerine odaklanıyor. Müzik meraklılarının aradığı detaylı bilgilere ise sadece Wikipedia veya hayran siteleri üzerinden erişilebiliyor. Young girişimiyle hayranlarına merak ettiklerini birinci kaynaktan öğrenme fırsatını veriyor.

İLGİLİ HABERLER