Eğlence

Apple Music’e Shazam sayesinde daha fazla DJ miksi ekleniyor

Geçen yıl Apple, Shazam’ın müzik tanımlama özelliklerini iOS 14’e nasıl daha derin bir şekilde yerleştirebileceğini göstermişti. Şimdiyse Apple Music’te işleri bir adım daha ileri götürüyor.

Apple Music, mikslerdeki lisanslı müzikleri belirlemek ve bunlerın teliflerini ödemek için Dubset Media Holdings ile yaptığı bir ortaklık aracılığıyla ilk olarak 2016 yılında DJ mikslerini ve mash-up’larını çıkarmıştı. Şimdi Apple, 2018’de bünyesine kattığı Shazam teknolojisini temel alarak ve çeşitli plak şirketleri ile ortaklık kurarak Apple Music’in bireysel içerik oluşturucuları, etkinlik organizatörlerini, plak şirketlerini vb. belirleyip telafi edecek araçlara sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca abonelerin çoğu miks içinde; her bir parçanın adlarını görmelerine, miks içindeki şarkıları atlamalarına, kayıpsız sesle dinlemelerine ve çevrimdışı görüntülemek üzere kitaplıklarına kaydetmelerine izin veriyor.

Size herhangi bir mekanda çalan bir şarkının adını söyleyen parmak izi kimliği teknolojisinin aynısı, görünüşe göre hangi festivalden olduğunu, hangi DJ’in miksi olduğunu anlayabilir ve bunlar birbirine karışırken bile farklı sesleri seçebilir. Bu, Apple Music’in yaklaşık 75 milyon şarkılık veritabanındaki eşleşmeye dayanarak, setlere ev sahipliği yapan kulüpler ve onları yapan DJ’ler için düzenli gelir akışları sağlamak için yeteri kadar ayrıntılı görünüyor.

Apple Music uygulamasında DJ miksleri için özel bir tür sayfası var ve şirket, şu ana kadar 300 milyondan fazla DJ miksi akışıyla katılımın son on iki ayda üç katına çıktığını söylüyor.

Apple geçen yıldan bu yana Charlotte de Witte, Tiësto, Carl Cox ve bunun gibi diğer bazı DJ’ler’in de dahil olduğu bir grubun özel mikslerini Apple Music’e eklemeye başlamıştı. Stüdyo K7! Kurucu Horst Weidenmueller yaptığı açıklamada, “Apple ile olan ortaklık sayesinde, sonunda 15 yılı aşkın süredir piyasada olmayan ek 14 baskı ile DJ-Kicks’i kutlayacak bir yerimiz var.” dedi.

Apple Music, giderek daha fazla mikse yer verdiğini, hizmette daha fazla içerik sunmak için DJ’lerle yakın biçimde çalıştığını söylüyor. Bu, Dubset’in platformu gibi eski DJ mix’lerinin yanı sıra Apple Music’e DJ mix’leri eklemenin yeni bir yolu gibi görünüyor. Apple Music’te sunulan mevcut mikslerden hoşlanıyorsanız, bunlar tüm yeni özelliklere sahip olmasalar bile, platformda kalmaya devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER