Eğlence

Apple Music DJ mikslerini dinleyicilere ulaştıracak

apple music
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple music dj

Dubset Media Holdings ile işbirliğine giden Apple Music, abonelerine DJ’ler tarafından oluşturulan özel miks listelerini ve remiksleri dinleme imkanı sağlıyor. Billboard’da yer alan habere göre, DJ mikslerinin daha öncesinde Apple’ın çevrim içi müzik platformunda sunulmasına telif hakkı konusunda yaşanan problemler engel olmuştu.

DJ kayıtları yıllardır kaydın içindeki orijinal şarkıların tespitinden kaynaklanan problemler nedeniyle çevrim içi müzik servislerinin dışında kalmıştı. Bir DJ miksinin içinde çok sayıda şarkının bulunması ve bu şarkıların her birinin hak sahibine telif ödemesi yapma zorunluluğu, çevrim içi müzik platformlarının işini zorlaştırmıştı. Dubset Media Holdings, MixBank adını verdiği teknolojisiyle bu soruna çözüm bulmayı başardığını belirtiyor.

DJ mikslerini veya remiksleri analiz eden MixBank, dosyanın içindeki orijinal kaydı tespit ediyor ve hak sahiplerine telif ücretlerinin ödenmesini sağlıyor. MixBank aracılığıyla hak sahiplerinin şarkıların kullanımını engellemesi veya kullanım süresini kısıtlaması da mümkün hâle geliyor.

Müzik endüstrisindeki kaynaklar, Dubset Media Holdings tarafından sunulan teknolojinin zaman zaman doğrulukla ilgili problemler yaşadığına dikkat çekse de, aracın hem çevrim içi müzik servisleri hem de hak sahipleri için mevcut yöntemler arasında en iyi olduğuna vurgu yapılıyor. Dubset Media Holdings, halihazırda 14 bin plak şirketi ve yayıncıyla anlaşmaya varmış durumda.

Elektronik dans müziğinin son yıllardaki yükselişi pek çok müzik dinleyicisinin dikkatini çeken bir durum. Dolayısıyla Apple Music DJ performanslarına yer vermek için kolları sıvayarak kendisine çevrim içi müzik servisleriyle rekabette önemli bir avantaj sağlamış oluyor.

İLGİLİ HABERLER