Eğlence

Apple iOS 14.2 ile Shazam’ı iPhone’un daha önemli bir parçası yapıyor

shazam denetim merkezi

Apple müzik tanıma servisi Shazam’ı 2018 yılında satın aldı ve şimdi onu iOS’a bir başka dikkat çekici biçimde entegre ediyor. Yeni Müzik Tanıma özelliği sayesinde etrafınızda çalan parçaları veya uygulamalarınızda çalan müzikleri tanıyabilecek. Hatta, kulaklıklarınızla dinlediğiniz müziği bile tanımlamakta başarılı olacak.

Yeni özellik Denetim Merkezi içinde bulunan bir buton ile çalışacak, ancak kullanımının nasıl olduğunu görmek için iOS 14.2 beta sürümü gerekiyor. Bu düğme Shazam simgesine benziyor ve iPhone’unuzun çalan müziği dinlemeye başlaması için buna tıklatmanız yeterli oluyor.

Zaten Siri’yi kullanarak Shazam ile şarkıları dinleyebilir ve etrafınızda çalan parçaları bulabilirsiniz. Ancak uygulamaların içinden çalan müzikleri de belirlemek çok kullanışlı olacaktır. Böylelikle bir TikTok, Instagram veya YouTube videosunda kullanılan müziğin kime ait olduğunu kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

İlginçtir ki, Shazam’ın Android sürümünü kullananlar Haziran 2019’dan beri kulaklıklardan çalan parçaların ne ve kime ait olduğunu belirleyebiliyordu. Bu özelliği iOS’e neden bir yılı aşkın zaman sonra geldiği ise bilinmiyor.

Bu yeni özelliği barındıran iOS 14.2 final sürümü ne zaman gelir, tam olarak emin değiliz. Daha iOS 14’ün yeni yayınlandığını dikkate alırsak, kullanıcıların biraz daha beklemesi gerekebilir. Üstelik beta olarak kullanıma sunulan bu özelliğin çıkışı daha ilerideki bir sürüme de ötelenebilir. Ancak ekim ayında yeni iPhone’ların çıkması bekleniyor. Onların çıkışıyla iOS 14.1’in, bu cihazlarda yüklü şekilde geleceği düşünülüyor. Bu durum iOS 14.2 için çıkışı biraz daha ileride bir tarihe atabilir.

İLGİLİ HABERLER