Eğlence

Apple Shazam’ın satın alma işlemlerini tamamladı

apple shazam

Apple popüler şarkı tanımlama uygulaması Shazam’ın satın alma işlemlerini başarıyla tamamladı. Şirket, Shazam’ı ve geliştirici ekibini geçtiğimiz aralık ayında, 400 milyon dolar olduğu söylenen bir bedel karşılığında satın aldığını doğrulamıştı.

Satın alma işlemi geçici olarak askıya alınmıştı. Çünkü Avrupa Birliği tarafından, anlaşmanın tekel koşulları oluşturabileceği gerekçesiyle bir araştırma başlatılmıştı. Ancak bu ayın başında kuruluşun yetkililerinden onay gelmişti.

Shazam kullanıcılarını memnun edecek bir haber de geldi. Apple, çok yakında uygulamadan tüm reklamları kaldıracağını açıkladı. Bu durum uygulamanın Android versiyonunu da kapsayacak. Tüm platformlardaki kullanıcılar Shazam’ın hizmetlerini ücretsiz olarak kullanmayı sürdürecek.

Shazam dünya çapında 1 milyarı aşkın indirme rakamına ulaştı. Apple’ın konuyla ilgili basın bültenine göre de her gün 20 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Uygulama App Store’un ilk günlerinden beri mevcut durumda ve bir mobil uygulamanın neler yapabileceğini gösteren en güzel örneklerden bir tanesini teşkil ediyor.

Beğendiğiniz, ancak kimin söylediğini bilmediğiniz bir şarkı hakkındaki bilgileri elde etmek için telefonunuzdaki Shazam uygulamasını açıp şarkıyı birkaç saniye boyunca uygulamaya dinletmeniz yeterli oluyor. Saniyeler içinde aradığınız sonuca ulaşıyorsunuz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER