Teknoloji

Apple bu yıl M2 çipli dört yeni Mac bilgisayar çıkaracak

apple m3

Apple, bu yıl içinde M2 çipli birkaç yeni Mac piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu iddia Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın Power On adlı haber bülteninin en son sayısında yer aldı. Gurman, şirketin 13 inç MacBook Pro, Mac Mini, 24 inç iMac ve yeniden tasarlanmış MacBook Air’i piyasaya sürmesini ve bunu tümünü sözü edilen M2 çipiyle donatmasını bekliyor.

Apple, beklenen M2 çipi hakkında herhangi bir ipucu vermedi ancak Gurman, CPU’sunun M1’lerden biraz daha hızlı olacağını ve aynı sekiz çekirdekli mimariyi paylaşacağını düşünüyor. Ancak grafik çekirdekleri yedi veya sekizden, dokuz veya 10’a yükseltilebilir. 2023’e gelindiğinde ise Gurman, Apple’ın M2 yongasının Pro ve Max sürümlerini (tıpkı M1 yongasında olduğu gibi) çıkarabileceğini ve bir M3 yongasını duyurabileceğini düşünüyor.

Apple’ın kendi tasarımı ilk M1 çipini Kasım 2020’de duyurmasının üzerinden bir yıldan fazla, M1 Pro ve M1 Max’in çıkışından bu yana ise birkaç ay geçti. Apple, kendisini Intel işlemcilerinden uzaklaştırmaya devam ederken, muhtemelen kalan Intel destekli cihazları serisinden çıkarmak için tasarlanmış birkaç daha Mac bilgisayarı çıkarmaya hazırlanıyor. Gurman, mevcut 27 inç iMac Pro’nun yerine M1 Pro ve M1 Max yonga seçeneklerine sahip olacak daha büyük bir iMac Pro’nun yanı sıra “iki veya dört M1 Max yongasına eşdeğer” bir işlemciyle gelecek daha küçük bir Mac Pro’yu bekliyor. Mac Mini zaten bir M1 çipiyle birlikte gelirken, Gurman onun yükseltilmiş bir M1 Pro seçeneği (M2 varyasyonuna ek olarak) almasını bekliyor.

Gurman, Apple’ın yeni Mac’leri martta, ardından mayıs veya haziranda çıkaracağını söylüyor. Apple’ın 8 Mart’ta düzenleyeceği söylenilen etkinliğinde 5G iPhone SE, 5G iPad Air ve muhtemel olarak yeni bir Mac’i tanıtmasına yönelik beklentiler de giderek kuvvetleniyor Ayrıca, yüz maskesi dostu bir Face ID kullanımı ile gelen iOS 15.4‘ü mart ayında kullanıma sunacak. iPhone 14 ve Apple Watch Series 8 ise bu yılın sonlarına kadar beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER