Teknoloji

Google yeni Android One cihazlarında üreticilere daha fazla özgürlük sağlayacak

android one

android oneGoogle’ın Chrome ve Android ortaklıklarından sorumlu iş geliştirme yöneticisi Mike Hayes, 2016 içinde yeni Android One cihazlarının piyasaya sürüleceğini belirtti.

The Economic Times of India gazetesine bir röportaj veren Hayes, Google’ın giriş seviyesi cihazlarının genel donanım stratejisinin önemli parçalarından birine dönüştüğünü dile getirdi. Google’ın işletim sistemini barındıran giriş seviyesi cihazlarla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu kârlı pazarlarda geniş kitlelere ulaşma isteğinin altında yatan temel neden olarak ise daha fazla kişinin Google servislerini kullanması ve böylelikle şirketin reklam faaliyetleri için daha fazla veri toplayabilmesi ön plana çıkıyor.

Röportaj Hindistan merkezli bir yayına verildiği için daha çok bu ülke ekseninde konuşan Hayes, Android One ailesine katılacak yeni cihazları hangi şirketlerin üreteceği konusunda kesin bilgi vermezken; daha önce birlikte çalıştıkları Micromax, Karbon ve Spice ile düzenli olarak bir araya geldiklerini belirtmekle yetindi.

Android One programının yola çıkışı biraz problemli olmuş, bunun üzerine Google üreticilere dayattığı koşulları biraz gevşetme yoluna gitmişti. Hayes, yeni cihazların hazırlık sürecinde üreticilere daha fazla özgürlük sağlayacaklarını dile getirdi. Teknik özellikleri ve cihazın çıkışı, fiyatı gibi konularda belirleyici kararları üreticilere bıraktıklarını söyleyen Hayes, Google olarak yazılım ve servis deneyimi üzerine odaklandıklarını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: General Mobile GM 5 Plus Kutusundan Çıkıyor

Google, Android One programı için Türkiye’de General Mobile ile çalışıyor. Bu işbirliğinin ilk ürünü olan General Mobile 4G geçtiğimiz yıl piyasaya çıkmıştı. İkinci halka General Mobile GM 5 Plus da kısa süre önce raflardaki yerini almıştı.

İLGİLİ HABERLER