Teknoloji

HTC sanal gerçeklik birimini ayrı bir şirkete dönüştürebilir

htc vive

htc sanal gerceklikHTC 10, HTC One (M7) ile aynı kaderi paylaşabilir. Her iki akıllı telefon da eleştirmenlerden son derece pozitif yorumlar alsa da, One (M7)’nin bunu satışlara yansıtamamış olması HTC 10’da da aynı akıbetin yaşanması ihtimalini akıllara getiriyor. Konuşmak için henüz çok erken, ancak Çin’den gelen ilk işaretler HTC adına pek umut verici değil. Çin’de 25 Nisan itibarıyla iki e-ticaret sitesinde ön siparişe çıkan HTC 10’un sadece 251 adet satıldığı belirtildi. Bunun en önemli nedeni olarak ise şirketin ülkede daha düşük özelliklere sahip Lifestyle versiyonunu satışa sunması gösteriliyor.

Belli pazarlarda sadece Lifestyle versiyonunu piyasaya sürmeyi tercih eden HTC’nin bu kararı, söz konusu ülkelerdeki potansiyel müşterilerin hevesinin kırılmasına yol açmış gibi gözüküyor. Orijinal versiyondaki Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, Lifestyle’da yerini Snapdragon 652’ye bırakıyor. RAM 3 GB’ye inerken dahili depolama alanı seçeneği de 32 GB ile sınırlandırılıyor. LTE Cat 9 modem yerine de Cat 6 modem tercih ediliyor. QHD ekran ve 3000 mAh kapasiteli pil de değişmeyen unsurlar arasında yer alıyor.

Lifestyle’ın fiyat etiketi de bu özellikler çerçevesinde şekilleniyor. Ancak bu strateji Çin pazarı üzerinde pek etkili olmuşa benzemiyor. Rakamlar iki e-ticaret sitesinden gelse de, 250 adet ön siparişin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı için çok düşük bir rakam olduğu inkar edilemez bir durum niteliği taşıyor.

HTC 10’un şirketin aradığı kurtarıcı olmama ihtimali, Tayvanlı üreticiyi başka önlemler almaya itmişe benziyor. Sanal gerçeklik de şirket adına potansiyel taşıyan alanlar arasında bulunuyor. HTC sanal gerçeklik çalışmalarını ana şirketten ayırarak bağımsız bir yapı altında sürdürmeyi de değerlendiriyor. Böylelikle Vive VR sanal gerçeklik başlığıyla kazanılan ivmenin daha yukarıya taşınması muhtemel gözüküyor. Oluşturulacak yeni şirkette bilgisayar ekipmanları, elektronik materyaller ve bilgi yazılımı gibi alanlar üzerine de odaklanılabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER