Manşetler

Android 2.4 Ice Cream sürümü önümüzdeki yaz aylarında gelebilir

Android’in Gingerbread ve Honeycomb sürümlerine daha yeni yeni alışmaya çalışırken, bir sonraki sürüm olacağı söylenen Ice Cream ile ilgili dedikodular da yayılmaya başladı. Android 2.4 Ice Cream işletim sisteminin mayıs ayı sonunda düzenlenecek olan Google IO 2011 etkinliğinde tanıtılacağı iddia ediliyor.

Pocket-lint sitesine konuşan kaynaklar, Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlar için gelecek olan bu bir sonraki önemli güncellemeyi doğruladılar. Bu haber Android’in tablet cihazlar için çıkacak olan Honeycomb sürümünün numaralandırmasıyla ilgili bazı ipuçları da içeriyor. Honeycomb’un ya Android 2.4 ya da Android 3.0 olarak adlandırılacağı konuşuluyordu, kaldı ki Google Honeycomb’un hangi sürüm numarasını taşıyacağını açıklamamıştı. Ancak geçen hafta ortaya çıkan Android Honeycomb tanıtım videosunda geçen 3.0 ibaresi ve bu son haber Honeycomb’un akıllı telefonlara hitap etmeyeceğini ve akıllı telefonlara özel versiyon numaralandırma sisteminin dışında tutulacağını düşündürüyor.

Sonuç olarak Honeycomb, 3.0 versiyon numarasıyla çıkarken, akıllı telefonlara özel işletim sistemleri 2.9, 2.10 ya da 2.11 gibi versiyon numaralarıyla nitelendirilmeye devam edecek. Google’ın akıllı telefon ve tablet platformlarını farklı sınıflarda tutmak isteyebileceğini düşünürsek, bu şekilde bir terminoloji oldukça mantıklı görünüyor.

İlgili – Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER