Teknoloji

Adobe Premiere Pro için Apple M1 desteği resmi olarak geldi

adobe premiere pro

Adobe Premiere Pro, artık M1 Mac bilgisayar kullanan herkes için hazır hâle geldi. Apple’ın yeni çipleri için destek, aralık ayında beta olarak çıktıktan sonra salı günü itibarıyla resmi olarak sunulmaya başladı. Adobe, uygulamada yüzde 50 oranında daha hızlı başlatmadan yüzde 77 oranında daha hızlı “düzenlemeye” kadar hız artışları olduğunu söylüyor.

Apple, geçtiğimiz kasım ayında M1 çipli ilk bilgisayarlarını piyasaya sürdü. Bunlar Intel işlemcili makineler için oluşturulmuş uygulamaları çalıştırabilseler de, M1’in hız iyileştirmelerinden tam olarak yararlanmak için programların güncellenmesi ve destek verir hâle gelmesi gerekiyordu. Bu durumda uygulamaları birçok endüstri için kritik öndemde olan Adobe’nin işe dahil olması bir zorunluluk olacaktı.

Ve neyse ki Adobe, en büyük ve popüler uygulamaları için güncellemeleri oldukça hızlı bir şekilde sunmaya başladı. Lightroom M1 aralıkta, Photoshop M1 martta ve M1 için Lightroom Classic, Illustrator ve InDesign sürümleri haziranda dağıtıma çıktı. Adobe Character Animator ve Media Encoder da dün itibarıyla M1 desteği aldı.

Premiere Pro, temmuz sürümünde başka bazı özellik güncellemeleri de alıyor. En önemlisi, daha önce beta sürümünde olan ve otomatik olarak bir video dökümü oluşturabilen konuşmadan metne çeviri özelliğidir. Ayrıca, bu metnin videonuzda nasıl görüntülenebileceğini ayarlamanıza olanak tanıyan yeni bir altyazı özelleştirme özelliği de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER