Teknoloji

Adobe Photoshop’un Apple M1 versiyonu kullanıma hazır

adobe photoshop apple m1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, Lightroom’un ardından Photoshop uygulamasını da Apple M1 işlemcili cihazlara uygun hâle getirdi. Şirketten verilen bilgiye göre; Photoshop, M1 işlemcili Mac’lerde Intel işlemci Mac’lere kıyasla 1,5 kat daha hızlı çalışacak.

Ancak Adobe bu hız artışının düzenleme işleminin ötesine yansıyacağına dikkat çekiyor. Uygulamanın eskisine kıyasla çok daha hızlı çalışacağını belirten şirket, buna Photoshop’un açılışının dahil olduğunun da altını çizdi.

Bir süre önce beta testleri başlayan uygulama, artık M1 işlemcili Mac sahibi olan Creative Cloud kullanıcılarının erişimine açıldı. Söz konusu Mac’ler arasında MacBook Air, giriş segmenti 13 inç ekranlı MacBook Pro ve Mac mini de bulunuyor. Performans artışının sadece başlangıç olduğunu belirten Adobe, daha kapsamlı optimizasyonlar için Apple ile birlikte çalıştığı bilgisini de verdi.

Adobe, Photoshop Apple M1 uygulamasına henüz tüm yeteneklerini götürmüş değil. Şirketten verilen bilgiye göre, bunun için hazırlıklar devam ediyor. Ancak uygulamadaki hız artışının çok etkileyici olduğunu belirten Adobe’den Pam Clark, bu nedenle Apple M1 uygulamasının çıkışını ertelemeyi istemediklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER