Teknoloji

Adobe Lightroom Classic M1 işlemcili Mac’ler için optimize edildi

adobe lightroom classic

Adobe Lightroom Classic, Illustrator ve InDesign uygulamalarının Apple M1 işlemcili Mac’ler için optimize edilmiş versiyonlarını yayınladı. Adobe’den verilen bilgiye göre; Creative Cloud’un genel güncellemeleri kapsamında yayınlanan uygulamalar, ciddi performans artışları vadediyor.

Adobe daha önce Photoshop’un M1 için optimize edilmiş versiyonunu duyurmuştu. Daha sonrasında ise Lightroom’un mobil ve bulut versiyonları M1’e uygun hâle getirilmişti. Premier Pro’nun M1 betasını daha önce çıkaran Adobe, Audition ve Rush uygulamalarının tam sürümleri üzerinde çalışmaya da devam ediyor.

Adobe, M1 işlemcili Mac’ler için optimize edilen uygulamaların hızıyla da gurur duyuyor gibi görünüyor. Şirketten verilen bilgiye göre, M1 sayesinde Creative Cloud uygulamaları, Intel işlemcili sistemlerdekine kıyasla yüzde 80 daha hızlı çalışıyor.

Lightroom Classic, Illustrator ve InDesign uygulamalarını M1 için optimize eden Adobe, başka yenilikler de duyurdu. Photoshop iPad uygulamasına özel fırçalar ekleyen şirket, Lightroom ve Lightroom Classic kullanıcılarına Süper Çözünürlük özelliğinden faydalanma imkanını da veriyor. Photoshop Express içinse yeni pürüzsüzleştirme özellikleri kullanıcılara sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER