Teknoloji

Adobe Lightroom’un ARM tabanlı Windows ve macOS versiyonları çıktı

adobe lightroom
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, Lightroom’un hem macOS hem de Windows için ARM versiyonunu yayınladı. Lightroom’un en son versiyonu şimdi Apple M1 işlemcili Mac bilgisayarlar veya Qualcomm işlemcili Windows 10 cihazlarında doğal şekilde çalışıyor. Bu yeni yazılım, bir beta versiyonu olarak değil, tam sürüm olarak sunuluyor. Adobe bunu normal Creative Suite yükleyicisinin bir parçası hâline getiriyor.

Bu yerel ARM versiyonu Lightroom’un yeni bir versiyonu. Eğer klasik Lightroom’u kullanmayı seviyorsanız, bunun ARM tabanlı işlemcilere özel versiyonu için biraz daha beklemeniz gerekiyor. Adobe’nin fotoğrafçılık ekibinde program yöneticisi olarak çalışan Sharad Mangalick, “Apple M1 yerel sürümlerini hazır olur olmaz göndermeyi planlıyoruz, bu yüzden bizi izlemeye devam edin.” dedi.

Lightroom’un en son güncellemesi Adobe’nin M1 Mac’leri ve ARM tabanlı Windows PC’leri destekleyen Photoshop’un beta versiyonunu çıkarmasından birkaç hafta sonra geldi. Henüz beta aşamasında olduğu için Photoshop, bazı önemli özellikleri içermiyor. Ancak Lightroom’un yayınlanan bu sürümünde masaüstü versiyonundan beklenen tüm özellikler bulunuyor. Bunlar tüm mevcut özelliklerle birlikte ARM tabanlı sistemlerde çalıştırılacak hâle getirildi.

Adobe, gelecek sürümlerle birlikte ARM ve M1 cihazları için optimizasyonları sürdürmeyi planladığını belirtiyor. Görünen o ki, gelecekte daha fazla ARM destekli Creative Suite uygulamasını göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER