Teknoloji

Acer netbook yerine tablete ağırlık verecek, Shuriken ekranlı dizüstü bilgisayar mayısta geliyor

acer-iconia-00037Gelen son dedikodulara göre Acer, tablet üretimine ağırlık vermek amacıyla netbook siparişlerini yavaş yavaş bitirmekteymiş. Görünüşe göre, her ne kadar şirket netbook’ların pazarda kalacağı yönünde açıklamalar yapsa da, Aspire One serisi netbook’ların yerini yavaş yavaş Iconia Tab tabletlere bırakacağını söyleyebiliriz Öte yandan, şirketin “Shuriken” adı verilen gelişmiş ekranları kullanarak daha az yüke sahip olan, buna karşılık daha büyük ekran sunan dizüstü bilgisayarlar sunmayı hedeflediği de söylentiler arasında.

Acer’ın 500 bin adet 10.1 inç dokunmatik ekran sipariş ettiği belirtiliyor. Her ne kadar şirket bundan daha fazlasını istemiş olsa da, Apple’ın dokunmatik ekran alanındaki hakimiyeti Acer’ın öngördüğü teslimlerin sadece yüzde 70’ini yapmasına neden olacak gibi görünüyor.

Acer’ın dizüstü bilgisayar planlarına bakacak olursak, bileşen kaynaklarına göre şirket LG Display tarafından üretilmiş, Shuriken adı verilen ekranları kullanmayı planlıyor. Böylelikle normalden daha büyük ekrana sahip ultrataşınabilir bilgisayarları üretmek mümkün olacak. Mayıs 2011’de çıkacak yeni bir model 13.3 inç dizüstü bilgisayarın tasarımına sahip olacak, ancak buna karşılık 14.1 inç ekranı bünyesinde barındıracak. Bu, Shuriken panelin en küçük çerçeve boyutunun 12 mm’den 8 mm’ye, kalınlığın da 4 mm’ye düşürülmesi sayesinde mümkün olacak.

Böylesine avantajlar sağlayan Shuriken’in tek kötü yanı geleneksel dizüstü bilgisayar ekranlarına göre yüzde 50 daha pahalı olması. Acer gelecek ay çıkması beklenen bu ilk model ile müşterilerin kompakt tasarımla daha büyük ekranı buluşturan dizüstü bilgisayara olan talebini ölçmeyi planlıyor. Eğer satışlar iyi giderse, Acer’ın dizüstü bilgisayar serisinde Shuriken panelleri önemli bir yer tutabilir.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER