Teknoloji

iPhone 14 Pro tasarım sızıntısı ilginç bir tercihi gösteriyor

iphone 14 pro

iPhone 14 Pro ve Pro Max hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Telefonlarla ilgili sızıntılarda Apple’ın ekran çentiğinden vazgeçeceği ve kamera delikli bir ekran tasarımına geçiş yapabileceği belirtilmişti. Genellikle şirketin yuvarlak bir kamera deliğini tercih edeceği söylense de, yeni bir haber farklı bir durumu işaret ediyor.

Yeni bir sızıntıya göre, Pro ve Pro Max’te hem yuvarlak hem de kapsül şeklinde kamera deliği bulunacak. Bu tercihin görsel görüntüsünün güzelliği tartışmaya açık olsa da, daha önce hiçbir üretici tarafından uygulanmadığını da belirtmek gerekiyor.

Konuyla ilgili iddiayı ekran tedarik zinciri uzmanı Ross Young gündeme getirdi. Young, Apple ürünleriyle ilgili olarak yaptığı analizlerin isabetli olmasıyla tanınıyor. Young’ın paylaştığı ve iPhone 14 Pro’ya ait olduğu belirtilen mühendislik şablonu, iki farklı kamera kesiği bulunan bir ekranı gösteriyor.

Samsung’un portföyünde tek kamera delikli pek çok telefon bulunuyor. Motorola iki yuvarlak kamera deliğine sahip telefonlar çıkarmıştı. Huawei ise son birkaç yıldır kapsül delikli ekranları tercih ediyor. Ancak bu iki farklı yaklaşım daha önce hiç bir araya gelmemişti.

Peki bu kesikler ne için var? Young’a göre, yuvarlak delikte telefonun nokta projektörü bulunuyor. Kapsül şeklindeki kesikte ise ön kameranın ve kızılötesi sensörünün yer alacağı söyleniyor. Apple’ın Face ID ve TrueDepth kamera sisteminde 30 binden fazla görünmez kızılötesi noktayla yüzün 3D haritasını çıkaran bir nokta projektörü bulunuyor. Kızılötesi kamera bu haritayı okuyor ve telefonda kayıtlı yüz şablonuyla eşleşen bir resim oluşturuluyor.

Young, nokta projektörün yerleştirildiği yuvarlak deliğin çıplak gözle görünemeyeceğini dile getirdi. 4RMD rumuzlu tasarımcı, bu iddia ışığında sayfanın üstünde görebileceğiniz iPhone 14 Pro taslağını hazırladı. Konuşulanların doğru olup olmadığını öğrenmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER