Teknoloji

Windows 11’e en sonunda yeni bir ses göstergesi geliyor

windows 11 ses

Windows 11 en sonunda yeni ve modern bir ses göstergesi ile tanışıyor. İlk olarak 2012’de Windows 8’de tanıtılan, bir klavye veya başka bir cihaz kullanarak sistem sesini ayarladığınızda ortaya çıkan siyah çubuk sonunda ortadan kalkıyor. Microsoft, bunu genel Windows 11 tasarımına uyan bir ses seviyesi göstergesi ile değiştiriyor.

Ses düzeyi, parlaklık, kamera gizliliği, kamera açık/kapalı ve uçak modu göstergelerinin tümü yakında daha modern bir tasarımla güncelleniyor. Microsoft’un Windows Insider şefi Amanda Langowski, “Bu yeni açılır pencereler, dizüstü bilgisayarınızda ses veya parlaklık tuşlarına bastığınızda görünecek ve size daha tutarlı bir Windows deneyimi sunmak için aydınlık/karanlık modu ile uyumlu olacak.” dedi. “Parlaklık ve hacim göstergeleri güncellemeyle etkileşimli olmaya devam ediyor.”

windows 11 ses

Bu tasarım değişikliğinin yanı sıra Microsoft, Windows 11’deki Telefonunuz uygulamasında yeni bir telefon araması deneyiminin test edilmesine de izin veriyor. Langowski, “Bu güncelleme, Windows 11’in geliştirilmiş tasarımıyla uyumlu, güncellenmiş simgeler, yazı tipleri ve diğer UI değişiklikleriyle birlikte devam eden yeni bir çağrı ekranı içeriyor.” diyor.

windows 11 telefonunuz

22533 numaralı bu en son Windows 11 önizleme derlemesi, tüm Geliştirici Kanalı test kullanıcıları için emoji paneline ve başka yerlere dokunmatik klavye temalarının bir uzantısını içeriyor. Windows 11’de Saat uygulamasını kaldırmak istediyseniz, şimdi bunu yapmak için bir seçenek var.

Microsoft, en son işletim sistemi için daha büyük ve kapsamlı bir yıllık güncelleme sunma düzenine geçtiğinden, bu değişikliklerden bazılarını aylık olarak Windows 11’de sunabilir. Yazılım üreticisi, bu yeni özelliklerin tüm Windows 11 kullanıcıları için tam olarak ne zaman görüneceğini açıklamadı, ancak bu yıl içinde onları görmeyi bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER