Teknoloji

iCloud Özel Geçişi ile ilgili olarak iOS 15.3 beta sürümünde ifade güncellemesi

icloud özel geçişi

Apple, Türkiye’de kullanımı olmayan iCloud Özel Geçişi özelliğiyle ilgili olarak en son iOS 15.3 beta güncellemesinde küçük bir güncelleme yaptı. MacRumors‘ın haberine göre şirket, iCloud Özel Geçişi sorunlarının ifadesini güncelleyerek hizmetle ilgili sorunların kaynağının müşterinin hizmet aldığı mobil operatör ile ilgili değil, yanlışlıkla kapatılmış bir ayar olabileceğini açıklığa kavuşturuyor.

Eski mesaj, iCloud Özel Geçişi’nin tam olarak çalışmamasının suçunu hücre taşıyıcılarının omuzlarına yüklüyordu: “Hücresel planınız için Özel Geçiş kapalı. Hücresel planınız ‌iCloud‌ Özel Geçişi desteklemiyor. ‌iCloud‌ Özel Geçişi kapalıyken, bu ağ internet etkinliğinizi izleyebilir ve IP adresiniz bilinen izleyicilerden veya web sitelerinden gizlenmez.”

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu ifade bu haftanın başlarında ABD’deki müşterilerin hücresel bağlantılarda iCloud Özel Geçişi’ni çalıştıramaması nedeniyle kafa karışıklığına neden oldu. Sorun, en azından T-Mobile’a göre, aslında Apple’dan kaynaklanıyordu. Görünüşe göre şirketin son iOS 15.2 güncellemesi, hücresel veri bağlantıları için Özel Geçiş’i yanlışlıkla kapattı; T-Mobile, AT&T ve Verizon bu özelliği şebekelerinde devre dışı bırakmaya yönelik herhangi bir şey yapmadı.

iOS 15.3 beta sürümüne eklenen yeni ifade, sorunun bir mobil operatör kaynaklı sorunu değil, iOS’te başka bir yerde yanlışlıkla değiştirilen bir ayardan kaynaklanabileceğini belirtiyor: “Hücresel planınız için Özel Geçiş kapalı. Özel Geçiş, hücresel planınız tarafından desteklenmiyor veya Hücresel Ayarlar’da kapatılmış. Özel Geçiş kapalıyken, bu ağ internet etkinliğinizi izleyebilir ve IP adresiniz bilinen izleyicilerden veya web sitelerinden gizlenmez.”

Ayrıca Apple, müşterilerin belirli Wi-Fi veya hücresel ağlar için “IP Adresi Takibini Sınırla” geçişini kapatmaları halinde bu özelliği kullanamayacaklarını daha net hale getirmek için iCloud Özel Geçişi destek belgesini de güncelledi. Ayrıca kullanıcıların bu sorunu kendi cihazlarında nasıl düzeltebileceklerine dair bir ifade de ekledi.

Güncellenen destek belgesi, Apple’ın kullandığı ifade ve ABD’nin en büyük üç mobil operatöründen gelen açıklamalar, ülkedeki kullanıcıların bu hafta yaşadıkları iCloud Özel Geçişi karmaşasını geride bırakmak için yeterli olacaktır. Hizmetin teknik olarak hâlâ beta aşamasında olduğu göz önüne alındığında, Apple’ın hizmeti herkes için varsayılan olarak açmadan önce hataları gidermesi iyiye göstergedir.

İLGİLİ HABERLER