Eğlence

HBO Max ve Discovery+’ın birleşmesi için tarih verildi

hbo max discovery+

Çevrimiçi video içerik platformu HBO Max önümüzdeki dönemde şimdikinden farklı bir yapıya bürünecek. Warner Bros. Discovery, HBO Max Discovery+ birleşmesini daha önce duyurmuştu. Şirket şimdi de iki içerik platformunun 2023 yazında birleşeceğini açıkladı.

Bu yeni yapının yola hangi isimle devam edeceği konusunda ise şimdilik net bir tarih verilmiş değil. Warner Bros.’un küresel streaming şefi JB Perrette, marka ismi ve algısı konusundaki çalışmaların hâlâ devam ettiğini belirtti.

Birleşme süreci kısa süre önce tamamlanan Warner Bros. Discovery, geride kalan çeyreği 3.42 milyar dolar zararla tamamladı. Ortaya çıkan tabloyu değerlendiren Perrette, tüm içerikleri bir araya toplamanın ortaya ticari açıdan uygun bir tablo çıkarmanın en iyi yolu olduğunu belirtti.

Şirketin yönetimi zararı azaltmak adına içerik portföyünde düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. 3 milyar dolarlık bir tasarrufun hedefleniyor olması, akıllara HBO Max’in geleceğiyle ilgili soru işaretleri getirmişti.

Birleşme sonuncunda ortaya çıkacak yeni servisin adı ve fiyat şeması belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin reklamların gösterildiği daha uygun fiyatlı bir paket seçeneği sunacağı şimdiden biliniyor. Kitleyi genişletmek adına tamamen ücretsiz ve reklamlı bir seçeneğin de değerlendirilebileceği belirtiliyor.

HBO Max Discovery+ birleşmesinin ardından çalışan sayısını azaltmak adına işten çıkartmalar yapılacağı söyleniyor. Ancak henüz Warner Bros. Discovery cephesinden bu konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER