Eğlence

HBO Max ve Discovery Plus tek bir uygulamada birleşecek

hbo max ve discovery plus hbo max discovery+

WarnerMedia ve Discovery’nin 43 milyar dolarlık birleşme açıklaması, geçtiğimiz mayıs ayında yapılmıştı. Bu birleşmenin ardından faaliyetlerini Warner Bros. Discovery adı altında yürütecek olan şirket, HBO Max ve Discovery Plus platformlarının yola nasıl devam edeceği konusunda beklenen açıklamayı yaptı.

Variety’nin haberine göre; Discovery’nin finans şefi Gunnar Wiedenfels, 30. Medya, İnternet ve Telekom Konferansı’nda yaptığı açıklamada, iki platformun tek bir çevrimiçi serviste birleştirileceğini belirtti.

Wiedenfels, şu ifadeleri kullandı: “Buradaki en önemli şeylerden biri, bizim ortak bir paket yerine birleştirilmiş bir ürünü tercih etmemiz. Bu içeriğin sunduğu derinlik ve genişliğin tüketiciye olağanüstü bir değer sunacağına inanıyoruz.”

Wiedenfels’e göre, Warner Bros. Discovery’nin iki platformu kullanıcılara muhteşem bir deneyim sağlayacak şekilde birleştirmesi zaman alacak. Bu süre zarfında her iki servisin aboneleri için bazı ortak paket tekliflerinin sunulması muhtemel görünüyor.

Wiefenfels, birleştirme sürecinde iki platform arasında içerik paylaşımı ve ortak giriş imkanı gibi adımların atılabileceğini belirtti. Bu iki servisin birleşmesinin ardından kullanıcıların ödeyeceği meblağ ise belirsizliğini koruyor. Discovery Plus ve HBO Max için hâlihazırda sırasıyla 5 ve 10 dolardan başlayan fiyatlarla paketler sunuluyor. Her iki platformda da daha pahalı reklamsız paketler mevcut.

Discovery ve TimeWarner’ın çevrimiçi içerik platformlarını birleştirmesine şaşırmamak gerekiyor. İki şirketin birleşmesi geçtiğimiz yıl duyurulduğunda bunun Netflix ve Disney Plus gibi güçlü rakiplerle mücadele için daha iyi bir pozisyon sağlayacağı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER