Teknoloji

Virgin Galactic ticari uzay uçuşlarını bir kez daha erteledi

virgin galactic

Virgin Galactic uzay turizmi uçuşlarının bir kez daha ertelendiğini açıkladı. Normal şartlar altında bu yılın sonlarında başlaması planlanan ticari uzay yolculukları, 2023’ün ikinci çeyreğine ertelendi. Şirketin finans raporunda söz konusu gecikmenin ana gemi geliştirme programındaki tamamlanma tarihlerinde yaşanan sarkmalardan kaynaklandığı belirtildi.

VMS Eve adını taşıyan ana gemi, fırlatma sisteminin önemli parçaları arasında yer alıyor. Ana gemi, VSS Unity uzay aracını yerden 15,2 kilometre yukarıya taşıyacak. Geliştirme programı 7 Temmuz’da uçuş sıklığını iyileştirme amacıyla başlatılmıştı. Dayanıklılığın, güvenilirliğin ve tahmin edilebilirliğin iyileştirilmesi de şirketin planları arasında yer alıyordu.

Şirketin duyuruları bununla da sınırlı kalmadı. Önümüzdeki dönemde kullanılacak ana gemilerin Boeing bünyesindeki Aurora Uçuş Bilimleri isimli şirket tarafından tasarlanacağı ve üretileceği açıklandı.

Yeni nesil ana gemilerin 2025’te hizmete girmesi planlanıyor. VSS Imagine adını taşıyan yeni uzay gemisinin testlerinin ise 2023’ün ilk çeyreği itibarıyla başlaması planlanıyor.

Virgin Galactic uzay turizmi yolculuklarının başlangıcını daha önce 2022’nin üçüncü çeyreğinden dördüncü çeyreğine ertelemişti. Şirket bunun uçuş kontrol sisteminde yaşanabilecek muhtemel bir soruna karşı önlem amacıyla alındığını belirtmişti. Planlanan ilk yolculukta İtalya Hava Kuvvetleri’nden üç kişi uzaya gidecek ve hem yerçekiminin hem de mikro yerçekiminin insanlar ve çevre üstündeki etkilerini inceleyecekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER