Teknoloji

Virgin Galactic uzay turizmi planlarını 2022’nin sonuna erteledi

richard branson virgin galactic

Virgin Galactic bir süre önce ilk sivil mürettebatını uzaya göndermenin keyfini yaşamıştı. Ancak uzay aracı belirlenen hava sahasının dışına çıktığı için ABD Federal Havacılı Dairesi (FAA) Virgin Galactic’in uçuşlarını soruşturma tamamlanıncaya dek askıya almıştı. Soruşturmanın ardından Virgin Galactic’e yeniden uçuş izni verilse de, şirketi şimdi de başka bir sorun vurdu.

Virgin Galactic’ten yapılan açıklamada, ticari uzay turizmi servisinin 2022’nin dördüncü çeyreğine kadar durdurulduğu belirtildi. Bu da Unity 23 adını taşıyan bir sonraki uzay seferinin neredeyse bir yıl sonra gerçekleştirileceği anlamına geliyor. Şirket hem uzay aracının hem de taşıyıcı aracın geliştirilmesi için çalışmaların başladığını da duyurdu.

Yenileme çalışmalarının sekiz ila on ay sürmesi bekleniyor. Normalde Unity 23’ten sonra başlaması planlanan sürecin testlerde bazı materyallerde yaşanan güç kaybının ardından öne çekildiği öğrenildi. Söz konusu materyallerin uzay aracındaki belli bağlantı noktalarının modifikasyonunda kullanıldığı ifade edildi. Şirket, testlerin ardından fiziksel bir teftişin gerçekleştirileceğini de açıkladı.

Erteleme haberi, Virgin Galactic hisselerini tahmin edilebileceği gibi olumsuz etkiledi. Şirketin hisseleri günü yüzde 13’lük düşüşle 24.06 dolardan kapattı. Bu düşüş, 2021’in başından bu yana hisselerdeki değer artışını da yüzde 1 seviyesine geriletti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER