Manşetler

Virgin Galactic Richard Branson’ı uzay sınırına başarıyla taşıdı

virgin galactic

Virgin Galactic trajedi, birçok gecikme ve bol rekabetin sonrasında tamamen mürettebatlı ilk uzay uçuşunu tamamladı. Unity 22 adı verilen görevde, kurucu Richard Branson uzay aracını test eden ve deneyler yapan SpaceShipTwo görevlileri Beth Moses, Colin Bennett ve Sirisha Bandla ile birlikte yer aldı. Branson, tahmin edebileceğiniz gibi, hem prestij için hem de “özel astronot deneyimini” yaşamak için oradaydı.

Uçuş birtakım tartışmaları da beraberinde getirdi. İlk mürettebatlı uzay uçuşuna sadece birkaç gün kala Blue Origin, SpaceShipTwo’nun gerçekten uzaya girmeyeceğini savunarak Virgin Galactic ile polemiğe girdi. Unity 22 görevi sırasında araç, yaklaşık 86 kilometrelik yüksekliğe ulaştı. Uzay için resmi sınır olarak kabul edilen Kármán hattının yerden yüksekliği ise yaklaşık 100 kilometre. Eğer teknik konularla ilgileniyorsanız, Jeff Bezos söz konusu uzay sınır hattını geçen ilk patron olacak.

Her ne olursa olsun, bu uçuş Virgin Galactic için önemli bir başarı sayılır Bu, SpaceShipTwo’nun ilk tam testi olarak kayıtlara geçti. 2022’de başlaması planlanan ticari uzay uçuşlarının da önünü açabilir. Branson’ın kıyafeti test uçuşlarıyla para kazanıyor, ancak turistler nihayet biletlerini ve uzayın tadına varana kadar milyarder iş adamı ticari hedeflerine ulaşamayacaktır.

İLGİLİ HABERLER