Teknoloji

Windows Marketplace 9 bin uygulama sayısına erişti, bu ay içinde 10 bin hedefleniyor

Microsoft’un mobil işletim sistemi platformu Windows Phone 7’nin çok etkileyici bir başlangıç yaptığı söylenemez. Ancak bu platform kararlı bir şekilde büyüme grafiği çiziyor, özellikle de söz konusu uygulamalar olunca.

Windows Marketplace uygulama mağazası 9 bin uygulama sayısına ulaşmış durumda ve her ay 2 bin uygulama bu mağazada yerini alıyor. WP7’nin çıkışı şunun sırasında sadece birkaç ay oldu, ancak WP7 uygulamaların yer aldığı Windows Marketplace mart ayı içinde 10 bin uygulama barajını aşmayı bekliyor.

Yine de, Microsoft’un mobil uygulama mağazasının performansı Android Market ve Apple App Store’dan oldukça aşağılarda. Yapılan son değerlendirmeler Android Market’te 200 binin üzerinde, App Store üzerindeyse 350 binden fazla uygulamanın olduğunu ortaya koyuyor. Microsoft’un önündeki en yakın hedef 20 bine yakın uygulama barındıran RIM’in mobil uygulama mağazası App World gibi görünüyor.

Her ne kadar Microsoft en kuvvetli ekosisteme sahip olmasa da, WP7 platformunun sahip olduğu geliştirici sayısı artış gösteriyor. Öte yandan, Nokia ile gidilen işbirliği Microsoft’un daha geniş kitlelere ulaşmasını ve ekosistemini kuvvetli hâle getirmesini sağlayabilir. Yine de, bir gerçeği unutmamakta fayda var: Herşey kalitede bitiyor ve bunu en iyi şekilde yargılayanlar da kullanıcılar.

İlgili – WPCentral

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER