Teknoloji

ABD’de 70 binden fazla ATM Touch ID’yi destekleyecek

touch idBankacılık çözümleri teknolojiden en yoğun biçimde faydalanılan alanlardan biri olsa da, insanlar güvenlik endişesiyle yeni yöntemleri kullanmaya mesafeli yaklaşıyor. FIS ve Payment Alliance International (PAI), ATM kullanıcılarına kartsız para çekmenin kolaylığını ve güvenilirliğini gösterecek bir çözümü hayata geçirdi.

İki kurum tarafından geliştirilen çözüm, 70 bini aşkın ATM’de Touch ID ile para çekilmesine izin veriyor. Bu da plastik kartla para çekme devrinin yakında sona erebileceğini gösteriyor. QR kod tabanlı bir çözüm olan FIS Cardless Cash, müşterilerin bir iPhone uygulaması yardımıyla kredi kartı olmadan para çekmesini sağlıyor. PAI, ABD’de bir bankaya ait olmayan ATM’lerin çoğunluğunu işleten şirket konumunda.

Para çekme işlemleri Touch ID ile doğrulanacak

Bu ortaklık, telefon-ATM arası işlemleri destekleyen ABD içindeki ilk ulusal ağ olması açısından önem taşıyor. PAI’nin FIS teknolojisiyle donatılmış ATM’leri, ülke genelindeki mağaza, alışveriş merkezi ve restoranlarda kullanılacak. Müşteriler iPhone ve QR kodlarının yardımıyla nakit paraya ulaşabilecek. Tüm işlemler Touch ID ile doğrulanacak.

Bank of America, geçtiğimiz ay Apple Pay’i ülke genelindeki ATM’lere getireceğini açıklamıştı. Söz konusu entegrasyon ve yapılan son duyuru, kartsız işlemlerin çok yakında olduğunu gösteriyor.

Touch ID ile kartsız para çekilebilmesi özelliğinin uzun vadede daha çok kişi tarafından kullanılması oldukça muhtemel gözüküyor. Bunun uzun vadede cüzdanlardaki banka kartlarının sayısının azalmasına yol açacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER