Teknoloji

Sony BRAVIA akıllı TV’lere Facebook ve Twitter entegrasyonu, YouTube HD video desteği

Sony, BRAVIA serisi akıllı TV’lerine birtakım yeni işlevler ekledi. Sosyal ağ entegrasyonu, yüksek çözünürlüklü YouTube video desteği, ve VAIO ya da diğer bilgisayarlar üzerinden uzaktan kumanda işlevi başlıca yenilikleri oluşturuyor.

Yeni yazılımla birlikte 2011 model BRAVIA TV serilerine Facebook fotoğraf galerilerine, mesajlara, durum güncellemelerine ve paylaşılan bağlantılara internete bağlı HDTV’ler üzerinden erişim geliyor. Ayrıca bir Twitter bandı da ekranın altında Twitter’daki durum güncellemelerini kullanıcıya gösterecek. Bu arada Sony’nin şarkı tanıma teknolojisi Track ID’nin yardımıyla TV’de izlenen müzik kliplerinin bilgileri Twitter üzerinden paylaşılabilecek.

Aslında BRAVIA akıllı TV’ler bir süredir YouTube videolarına erişim sunuyordu, ancak yeni güncellemeyle birlikte HD destekli videoları yüksek kaliteyle izlemek mümkün olacak. Bu arada şirket Sony markası taşımayan dizüstü bilgisayarlar için çıkardığı Remote Keyboard Lite yazılımı yardımıyla VAIO dizüstü bilgisayarların yanı sıra diğer marka bilgisayarlara da HDTV’leri uzaktan kontrol etme fırsatı veriyor. Bu yazılımın çalışması için Windows 7 işletim sistemiyle çalışan bir bilgisayara sahip olmak gerekiyor.

Bahsettiğimiz bu yenilikleri barındıran güncelleme 2011 model Sony BRAVIA HDTV’lere otomatik olarak gelecek, tabii bunun için HDTV’nin aktif bir internet bağlantısına sahip olması gerekiyor.

İlgili – Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER