Teknoloji

Samsung Isocell sensör teknolojisiyle akıllı telefonlarda kamera modülleri küçülecek

Samsung CMOS görüntü sensörleri için yeni bir teknoloji tanıttı. Işık hassasiyetini artırması beklenen bu teknoloji elektronların emilimini kontrol ediyor ve kötü aydınlatma koşullarına rağmen daha yüksek bir renk aralığı üretiyor.

samsung-isocell-250913

Samsung artan talebe bağlı olarak kamera çözünürlüğünü ve görüntü kalitesini, kamera boyutlarını çok fazla büyütmeden artırmayı istiyor. Bu nedenle geliştirilen Isocell adlı teknoloji görüntü kalitesini önemli ölçüde artırıyor, üst sınıf akıllı telefon ve tabletlerdeki kullanıcı deneyimini daha da iyi hâle getiriyor. Tüm bunları yaparken de kamera birimleri içinde daha az alan kaplıyor.

Isocell, Ön Kenar Aydınlatma yerine Arka Kenar Aydınlatma sisteminden yararlanıyor. Sonuç olarak fotodiyot en üste gelerek fotoelektrik verimliliğini en üst seviyeye çıkarıyor. Ayrıca pikselin izolasyonu sağlanırken parazit oluşumu da yaklaşık yüzde 30 oranında azalıyor.

Tüm bu teknoloji 8 megapiksel, 1.12 mikron Isocell piksel uzunluk ve 1/4 inç optik formatlı S5K4H5YB sensörde bulunuyor. Samsung, Isocell’in ince ve küçük tasarımlı mobil cihazlar için ideal olduğunun altını çiziyor. S5K4H5YB modülünün üretimine 2013’ün son çeyreğinde başlanması planlanıyor.

Sonuç olarak Isocell teknolojili kamera birimleri mobil cihazlar içinde eski görüntüleme sensörlerine göre daha az alan kaplayacak. Bu da daha ince, buna rağmen daha güçlü kamera özelliklerine sahip akıllı telefonlar görebileceğimiz anlamına geliyor. Belki de gelecek yıl çıkacak Samsung Galaxy S5’te Isocell teknolojisi yer alır.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER